Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 6 de noviembre de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Adéu Nou

Sixto Ferrero | L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívica



.-000170

He vist el vídeo de l’informatiu, l’últim informatiu de “Canal 9”, diverses vegades. Volia..., tenia la finalitat de fer-me una opinió allò més imparcial possible i fins a cert punt, després d’haver-lo vist tantes vegades sent llàstima. Quan un mitjà de comunicació plega, va a negre (o reposa material perquè no té cap sentit seguir esforçant-se) es perd una veu crítica, informativa, es perd pluralitat i diversitat d’opinió, punts de vista, quan Amèlia i Iñaki, la passada nit del 5 de novembre, embolcallats pels companys van llegir el seu comunicat atacant els dirigents i els polítics que han decidit tancar Canal 9 (ara rebatejat de fa uns mesos amb el nom de NOU) vaig pensar i segisc pensant: «Aquests governants del PP no són si més no els mateixos que fa uns anys, quan sense crisi feien i desfeien en Formula 1, en visites papals, en Copes Amèriques,... en corrupcions immobiliàries, en fer de Canal 9 un servei propagandístic del PP, en fer d’altaveu de Camps i Rita,... no eren posem per cas, en aquells anys també els governant populars els qui posaven a dit qui havia de dirigir l’ens televisiu? No va eixir cap treballador, durant cap informatiu a denunciar la corruptela, la mala praxi política,... del PP? Res silenci absolut, tots semblaven estar contents amb el govern popular. Ara sí? Ara que tanquen l’ens, ara que es queden sense feina resulta que el PP és el culpable de tots els problemes?, que ho és!, però ara Amèlia i Iñaki, afectats per la decisió del consell, d’urgència, ara llegeixen un comunicat carregant contra el partit que dóna de menjar a panxacontents, lladres, corruptes, que ens han dut a la ruïna, que ens han deixat sense bancs valencians, i que ja ens va bé que siguen catalans perquè podia ser pitjor (fa fàstic nomes pensar en un Caja Madrid o un Santander, o Caja Popular, uf!...) que ens han endeutat amb tot Europa, que ens han dut a estar intervinguts pel govern central suposant més control des de Madrid, que s’han carregat, privatitzant, la gestió de la sanitat i oferint concerts educatius a centres on només tenen per finalitat crear “españolitos de la una grande y libre” que sapiguen resar el rosari, que se n’obliden de parlar la llengua d’Ausias March, del Papa Alexandre VI o Calixt III?... Benvolguda crítica la que feren al plató de Burjassot. A costat 25 anys per veure un poc de llibertat d’expressió en uns periodistes “públics”.

Però malgrat tot, tots els valencians perdem un mitjà creat per a nosaltres i amb diners nostres, tot a orri, al fem, s’ha acabat. Ara caldrà, previ repensament, refer-se i veure com, quan i de quina manera tornen a fer un mitjà públic pels valencians. De moment veig que una bona opció seria deixar, ja per una i definitivament, que els repetidors de TV3, propietat privada d’Acció Cultural del País Valencià, puguen emetre al nostre territori, com havien fet des de feia quasi 30 anys i ningú es va morir fins que el PP començà a manar i a poc a poc acabà amb les emissions fins que els tribunals fa un any els va dir que això tampoc no podien fer-ho (què passa amb els tribunals, ara també van en contra del PP?, potser els han perdut la por, o ja no els deuen més favors? Per cert, parlant de tribunals superiors de justícia i de separació de poders, Fabra seguint el model de política que fa el PP, coaccionar, pensar-se els amos de tot i estar per damunt del bé i el mal, ja havia amenaçat el tribunal dient que si tombava el jutge l’ERO dels treballadors de Canal 9, tancaria la televisió, com ha fet, si això no és intentar manipular la decisió del jutge, sinó és voler carregar-li el mort de ser el culpable del tancament de Canal 9, no sé..., valoren vostès). Abans que s’escridasseu, veure TV3 és un acte lliure, com qui mira playboy, no obliguen ningú a mirar-ho, com tampoc m’obligaven a mi a mirar Tombola, la paella russa, o les glòries i miracles retransmeses en directe de Paco Camps en els seus temps de conquestes espartanes, no ens costaria diners, ho veuríem gratis, aprendríem llengua i almenys són més plurals que els 25 anys de Canal 9 manipulat per socialistes i populars.

(PD : Socialistes, PSOE- PSPV, no creieu que no teniu culpa, ara començareu a llançar atacs dialèctics contra... quan fóreu vosaltres qui creareu una televisió defectuosa amb la llengua, amb el territori i sobretot la història, la nostra història que us agrade o no, per sort, està escrita i conservada, originalment en alguns casos, volguéreu no trencar amb el sentiment espanyolista que us exigia el senyor Felipe González, la planàreu de fantotxes, de cuixes i mamelles, de... en fi hemeroteca)

Sixto Ferrero

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


En El Seis Doble Comarcal…

Estafan a vecinos de Alberic y Algemesí que trabajaron en la construcción en Qatar

El Ayuntamiento de Turís protesta contra la anulación de la doctrina Parot

Treballadors de l'Ajuntament d'Alginet es formen per prevenir riscos laborals

 


                            
  .-000166                                            .-000143          .-000103                                        .-000186


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasSixto Ferrero
Opinión
SocialMedios de Comunicación

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 06/11/2013
Esto como una relación de pareja. Mientras el novio (PP) le compraba todos los caprichos a la novia (trabajadores de Canal 9), ésta callaba y miraba hacia otro lado las barrabasadas que hacía su pareja. En el momento en que el novio se cansa de la novia y dice que no quiere continuar la relación, la novia, despechada, pone el grito en el cielo y anuncia a los cuatro vientos lo malo y lo mal que la trataba el tiempo que estuvieron juntos.
mascarell - 06/11/2013
La verdad es que era bastante mala, solamente la libraba que hablaba en valenciá.
Rosa María de dios - 07/11/2013
Me parece bajo mi opinión correcto. Primero, no se ve casi la cadena dicha de canal 9, dicho por mis amistades, mis familiares, y por mi opinión propia. Antena 3 tele 5 se ganan grandes aplausos de programas y de actividades. Y lo más que admiro que se emite en castellano. Somos españoles, los valencianos bien está que lo hablemos nuestro dialecto en nuestra comunidad, pero hacerlo publicar en la tv no me parece bien, porque la gran mayoría de los telespectadores son castellanos y extranjeros y no entienden el valenciano. Pasan con el mando a otra cadena cuando llegan al canal 9, lo mas visto y por los hombres las películas del oeste. Lo único que me sabe muy mal es la cantidad de personas que se quedan sin trabajo. Pero como dijo el presidente Fabra que la prioridad es la enseñanza y la sanidad.
Rosa María de Dios

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal