Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
viernes, 9 de agosto de 2013
Clic en la foto para ampliar

Últim BIM publicat
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU–Alzira proposa un decàleg de bones pràctiques per als mitjans de comunicació municipals

Per donar forma al que ara depèn exclusivament de la bona voluntat o dels criteris polítics de l’equip de govern


 

 .-000211
l#abodegueta20130226

Des d’EUPV d’Alzira considerem que cal diferenciar, clarament, entre publicitat institucional, que serveix per tal que la ciutadania estiga ben informada de l’activitat política i gestió municipal, i la propaganda, que serveix per a enaltir determinades accions de l’equip de govern. I els mitjans de comunicació públics són de totes i tots i han d'estar a disposició de la ciutadania.

 

Aquest Reglament haurà de comptar, almenys, amb els següents principis:

1. Han d’actuar com a elements cohesionadors del municipi.

2. Han d’informar d’una manera veraç, plural i transparent.

3. Han de ser un referent informatiu per a la ciutadania.

4. Han de fomentar el debat públic per a la participació democràtica.

5. Han de promoure les activitats de la societat civil i l’associacionisme.

6. Han d’evitar el partidisme i la manca de professionalitat.

7. Han de despertar l’interès de la ciutadania.

8. Han d’estar dotats dels recursos humans i tècnics necessaris.

9. Crear les estructures organitzatives necessàries –consells editorials– que garantisquen la professionalitat de les persones que hi treballen i la participació del conjunt del consistori, de les organitzacions de la societat civil i de la ciutadania local, així com ampliar la participació als òrgans de gestió participatius en aquells mitjans que ja compten amb consells.

10. S’han de gestionar ajustant-se a les possibilitats econòmiques del municipi.

 

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU a Alzira: “proposem que els mitjans de comunicació municipals conten amb un decàleg i un reglament per a garantir la seua pluralitat, la participació ciutadana i una informació pròxima i de qualitat. Alzira Ràdio és l'únic mitjà que ho té, tot i que caldria desenvolupar-lo, i pensem que s'ha d'estendre als altres fonts de comunicació de què disposa l'Ajuntament”.

Segons Martínez: “l’Ajuntament d’Alzira es comunica amb la ciutadania de moltes maneres. Com ara: les insercions publicitàries en els mitjans de comunicació privats, conta amb mitjans de comunicació públics (com Alzira Ràdio, la pàgina web, el Butlletí d’Informació Municipal i els perfils en xarxes socials, etc.), un departament de comunicació propi de l'equip de govern, també les campanyes publicitàries en cartelleria, tanques o d’altres suports, etc. Moltes maneres diferents que haurien de tindre com a objectiu últim posar a disposició de la ciutadania una informació plural i veraç, una informació que servira per estimular la participació d’associacions i particulars en la vida pública.”

EUPV Alzira

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.


 

                            
                      .-000180                                                                                                         .-000012
                            
  .-000162                                                . -000181
                            

.-000006                                                         .-000217 


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialMedios de Comunicación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal