Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
sábado, 11 de mayo de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

 Ivan Canet presentà ahir a Alzira el seu primer poemari

Titulat ‘Transamèrica’, es el resultat d’un viatge gens convencional per les carreteres, paratges i ciutats dels Estats Units


 

‘Transamèrica’, el primer poemari d’Ivan Canet, va ser presentat ahir a la Casa de la Cultura d’Alzira. El llibre ha sigut publicat en la col·lecció ‘Mil poetes i un país’, de l’editorial Germania. L’acte va ser moderat per l’escriptor Josep Antoni Fluixà, i contà amb les intervencions de Toni Martínez de l’editorial Germania i de Asunción Perepérez, directora de la Biblioteca Municipal d’Alzira.

Per a Fluixà, “Ivan Canet perteneix a una generació que ve a omplir un buit preocupant, des del punt de vista local, com és la falta d’escriptors”.

Transamèrica’ es el resultat d’un viatge gens convencional per les carreteres, paratges i ciutats dels Estats Units, un recorregut que es recrea en el plaer del moviment, del camí. ‘Transamèrica’ descriu un territori plagat d’imatges, escenes, emocions i sensacions que es nodreixen a partir de la literatura, la història, la música, la política, l’art i la societat nord-americana. Els versos que trobem a aquest poemari -de vegades suaus i lleugers, d’altres aspres i contundents; però sempre directes, com un punxó- destil·len referències a tot un seguit de moviments literaris, com ara la generació beat dels cinquanta, l’Escola de Nova York dels seixanta o el realisme brut dels setanta.

 
Ivan Canet (Alzira, 1990)

Ha estudiat Periodisme a la Universitat de València amb la intenció d’especialitzar-se en el terreny cultural i artístic. Des de jove ha guanyat nombrosos premis literaris, com els Premis Juvenils de Narrativa de Paterna i els Premis de Contes per la Diversitat d’Alzira.

En l’actualitat és resident de la Fundació Antonio Gala per a Joves Creadors, on desenvolupa una novel·la social ambientada a Nova York durant els últims anys de la dècada dels setanta.

 

Resenya, àudio i fotos: Valcano

 
 

Declaracions ahir d’Ivan Canet                 

  

           Declaracions a El Seis Doble el passat dijous                             

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal