Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.849 Fotografías: 108.833 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
viernes, 29 de marzo de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’arnadí forma part de la nostra tradició
Entrevista a Paco Llopis, pastisser tradicional i gerent de “Pastisseria Llopis” a Alzira

Una creació rebostera molt arrelada en la nostra comarca i que cobra protagonisme quan apleguen estes dates



Paco Llopis és un pastisser de renom, no sols a Alzira, sinó també més enllà de la nostra ciutat. La seua tradició familiar fornera va fer que la infantesa i joventut la passara a un obrador. Era una època difícil i hi havia que treballar! Encara que va posar tots els impediments que va poder per fugir d’este sacrificat ofici, no ho va aconseguir. El destí va actuar de manera inevitable per a reconduir-li al que ha sigut la seua vida: la pastisseria creativa i artesana.

Una de les característiques de la Pastisseria Llopis és la tendència a relacionar una data assenyalada amb un producte típic.

 

En la conversa que hem mantingut amb Paco Llopis ens ha parlat d’un d’eixos productes estrella per a les Pasqües com és l’arnadí. Una creació rebostera molt arrelada en la nostra comarca i que cobra protagonisme any darrere any quan apleguen estes dates. Ens ha contat com es prepara este dolç, així que  si algú està interessat en realitzar-lo, esta és la recepta pas a pas de com s’elabora l’arnadí a la Pastisseria Llopis.

Salva Roses

 

Entrevista a Paco Llopis

Per a escoltar l'àudio en telèfons mòbils o tablets, clic ací

 
 
 

Recepta de l’arnadí

 
Ingredients

1 kg de moniato bullit i triturat.

1 kg de carabassa torrada i escorreguda durant una nit.

1.200 gr de sucre.
Ratlladura de dues llimes.
2 canonets de canyella.
 
Preparació

Confiteu a foc lent el moniato i la carabassa per separat. Per fer-ho heu de mesclar en un recipient el moniato amb 600 gr de sucre, la ratlladura d’una llima i un canonet de canyella. Després heu de fer el mateix amb la carabassa.

Manteniu-ho en cocció durant uns 5 minuta sense deixar de remenar i deixeu-ho refredar.

Agafeu una cassola de fang i ompliu-la amb el moniato i la carabassa fent la forma d’un con i de manera que cada costat siga d’un sabor. Tot seguit, decoreu l’arnadí amb pinyons, ametles i sucre per damunt.

Després poseu la cassola al forn fins que l’arnadí estiga daurat.

 

 
https://www.elseisdoble.com/uploads/image/FOTOS%20ENTRE%20TEXTOS%20NOTICIAS/20091008%20-%209903%20%28916%29%20-%20Mocadorad%C3%A0%20-%20Reportaje%20LLopis%20%20%20FT.gif
.-000003
Pastisseria Llopis Alzira
C/ Faustino Blasco, 2

962.411.629
www.pastisseriallopis.com
[email protected]

 


 
ESTA ENTRADA NO ADMITE COMENTARIOS
 

EL SEIS DOBLE se reserva el derecho de admitir comentarios en las entradas de su diario digital. Podrán ser omitidos en las noticias de carácter comercial o personal, bien por acuerdo de la redacción, o bien por decisión de las partes implicadas.

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal