Domingo, 5 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.239 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.620
EL SEIS DOBLE
miércoles, 13 de marzo de 2013
Clic en la foto para ampliar

Primer premi any 1.994
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6

 Falla Plaça de la Malva... 25 anys de llibrets

En tot este temps hem creat una marca de la què els fallers de la comissió ens sentim molt orgullosos


 

 

 a#mparobelleza20130207
 

La Falla Plaça de la Malva ha tornat de vell nou a ser premiada en el seu llibret de la falla. Un segon premi a València i un primer a Alzira que es sumen a la llarga llista d’èxits de la nostra comissió. Tant sols cal mirar arrere i comprovar que en els últims deu anys hem aconseguit a València un tercer premi i la resta han estat cinc primers i quatre segons.

La nostra falla complix este exercici faller un aniversari molt especial, 25 anys des que es va publicar el seu primer llibret de falla. En tot este temps en el llibret s’ha produït una gran evolució tant en format, impressió, disseny, maquetació i continguts.

El llibret de la Malva va començar a participar en 1.993, any que la Generalitat Valenciana va crear els Premis d’Ús i Normalització del Valencià, en el concurs que s’ha convertit en el nostre sant i senya. L’any següent en 1.994 aconseguirem per primera vegada el primer premi en este concurs. Després vam repetir premi en 2.004, 2007, 2009, 2011 i 2012. Cal ressaltar que la Malva és la comissió fallera de tota la comunitat que ha obtingut premi en totes les edicions del concurs des de 1.993. A més d’eixos sis primers llocs comptem amb  quatre segons, tres tercers, dos cinquès, dos setès, un desè i un catorzè.

La llista de col·laboradors que literàriament han fet créixer el llibret és importantíssima, tant a nivell local, comunitari, com nacional; periodistes, llicenciats, escriptors, universitaris, poetes, editors, etc. han fet possible que la cultura s’acoste a una publicació menor com està considerat un llibret de falla.

Com peculiaritat especial en la Malva vam decidir en 2.006 donar-li un nom genèric a la publicació, un nom que anunciaria de forma imminent l’aparició del llibret però, sobretot, l’arribada de les festes falleres i d’ací naix el “Tro d’Avis”, el llibre de la Malva.

En el concurs de llibrets organitzat per la Junta Local Fallera a Alzira, amb este exercici, comptem en el nostre poder amb onze primers premis de manera consecutiva, a més d’altres primers premis i segons.

Hui ens hem convertit en un model que s’ha de seguir dins dels llibrets de falla, ens intenten imitar en moltes poblacions, hem creat una marca de la què els fallers de la Malva ens sentim molt orgullosos i, sobretot, en estos anys hem fet molts amics de nord a sud de la Comunitat Valenciana.

Des de fa dos anys som impulsors i creadors de la plataforma “Lletres Falleres” formada per comissions, associacions i entitats preocupades en millorar el llibret de la falla, però sobretot, en defensar la nostra llengua.

Tot açò han estat 25 anys de llibret, cada any un, cada any diferent, cada any millor, cada llibre una obra d’art destinat no sabem a quin lloc, però cada Tro d’Avís... el millor avís de la Malva.

José M. Rubio

Miguel Á. Martínez


 

 


 

                          
 .-000149                                                                                                                                  .-000079
                           
.-000179                                                                                                                                           .-000065
                           
.-000140                                                                                                                          .-000074

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasMiguel A. Martínez
FiestasFallas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal