Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
viernes, 19 de octubre de 2012
Clic en la foto para ampliar

Xavier Sierra
Ver imágenes de esta noticia
1

 Xavier Sierra ens recorda la ‘Pantanà’ de 1982 a Alzira

“No tornaria a ser ni president d’escala”


 

La Ribera va viure una autentica tragèdia la nit del 20 d’octubre. Eixa nit queda en la ment de molts com la més llarga i dramàtica de la seua vida. Els que van quedar en les vivendes de planta baixa no van tindre més remei que pujar a plantes superiors o inclús a les teulades.

Els escalons  es van convertir en la referència per a comprovar la rapidesa amb què augmentava el nivell de l'aigua.
En alguns punts d’Alzira es van registrar els sis metres d’altura com reflectia la marca d’humitat que deixava l’aigua al descendir de nivell.

Seguint amb el nostre record a la catàstrofe hem mantingut una conversació amb l’expresident de l’associació de damnificats AFIVA, Xavier Sierra.

Sierra és economista, va nàixer a Alzira en 1951, està llicenciat en Ciències Polítiques i Empresarials. Ha pronunciat nombroses conferències en congressos i seminaris organitzats per la Facultat d’Informàtica de la Universitat Politècnica de València, entre d’altres.

Arran les inundacions que es produïren quan la “Pantanà” de Tous encapçalà un moviment social en defensa dels damnificats per la catástrofe. El 22 de noviembre de 1982, en constituir-se AFIVA, va ser elegit president de l’entitat.

Salva Roses

Ramón Alfil



Entrevista a Xavier Sierra

Per a escoltar l’àudio en telèfons mòbils o tablets, clic ací

 


 

              

    .-000114                                                          .-000019

 

  



                          
 .-000123                                                                                                                                  .-000021
                          
 .-000149                                                                                                                                  .-000079
                          
.-000021                                            .                                                                                                .-000065

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal