Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 1 de septiembre de 2012
Clic en la foto para ampliar

"Els xicotets ajuntaments són els que tenen els comptes més sanejats, els consistoris de menys de 20.000 habitants a penes tenen deute"
Ver imágenes de esta noticia
1

 Un NO rotund a l’eliminació d'entitats locals que planteja el Partit Popular
Article d’opiniò d’Isabel Aguilar

“La reforma que planteja el Govern és desastre, en realitat el que amaga és la seua intenció que els servicis que presten els ajuntaments acaben sent prestats des de el sector privat”


 

El PSOE d'Alzira està rotundament en contra que s'acabe expeditivament amb les entitats locals, perquè no suposen un gasto en molts casos fins presenten superàvit i perquè seria donar un pas arrere d'incalculables conseqüències per a milers de ciutadans.

Des del PSOE farem una proposta pensant en el municipalisme i en els veïns, que són els depositaris de l'important treball que realitzen els ajuntaments, que està servint com a matalaf per a molts ciutadans en època de crisi.

La proposta del Partit Popular no busca ni l'estalvi, ni l'eficiència en la prestació dels servicis. La reforma que planteja el Govern és desastre, perquè no resol els problemes de l'administració local i perquè en realitat el que amaga és la seua intenció que els servicis que presten els ajuntaments acaben sent prestats des de el sector privat. No hi hauria cap estalvi, perquè els ciutadans hauran de pagar totes les taxes corresponents perquè se'ls presten eixos servicis.

És fals que els ajuntaments siguen els culpables del deute, del dèficit o dels problemes econòmics del país. El deute dels ajuntaments ascendix a 28.000 milions d'euros sobre un total de 800.000 milions del conjunt de les administracions i va recalcar que eixe deute municipal té, a més, noms i cognoms, ja que són els ajuntaments de Madrid (8.500 milions), València o Barcelona, és a dir els més grans, els que acumulen la major part d'eixe deute.

Per tant, fa falta una llei seriosa i rigorosa per a millorar l'eficiència en la prestació de servicis, però no per a desapoderar als xicotets ajuntaments, ni perquè les competències es traslladen a altres organismes o s'acaben prestant des de l'esfera privada.

Hem de tindre en compte que la proposta del Govern de Rajoy suposaria l'eliminació de 3.725 entitats en tot Espanya, amb esta proposta el Govern del Rajoy està llançant una campanya de fal·làcies, mentides i enganys respecte al municipalisme, ja que, este no és el que ha generat el dèficit a Espanya.

Els xicotets ajuntaments són els que tenen els comptes més sanejats, els consistoris de menys de 20.000 habitants a penes tenen deute. A pesar d'això, han sigut capaços de generar servicis de qualitat i, en el cas de les entitats locals, amb la circumstància afegida que es financen dels propis tributs dels seus municipis matrius i sense comptar amb finançament extraordinari d'altres administracions.

La proposta del PP constituirà un pas arrere molt considerable en la història de l'administració local, ja que esta seria situada en l'època prèvia a la democràcia en este país, amb una important minva en la qualitat dels servicis públics dels ciutadans que viuen en estes entitats. És una agressió clara del Partit Popular a la descentralització, a la democràcia i al municipalisme”.

El PSOE respaldarà a les entitats locals perque els socialistes estem totalment en contra d'esta proposta de supressió. Les entitats locals garantixen proximitat i proximitat en la prestació de servicis.

Isabel Aguilar López

Secretària General del PSOE d'Alzira

 
 
 
 
 
 
 
 
 


                           
 .-000083                                                                                             .-000111
                           
.-000115                                                                                      .-000118
                             
                      .-000119                                                                                                          .-000012

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasIsabel Aguilar
Opinión
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Gafapasta - 01/09/2012
"els consistoris de menys de 20.000 habitants a penes tenen deute" APENES.
Quitando de este pequeño error ortográfico, felicito al PSOE de Alzira por haber atendido a mi critica y dejar por fin de poner las fotos de la portavoz, Isabel Aguilar. Yo no digo que no se deban poner fotos suyas, pero es que no hay que pasarse. Lo ideal es buscar un equilibrio, y ahora ya van por el buen camino.
Y este comentario no tiene nada que ver con las ideas políticas que yo pueda tener, si es que las tengo.
Un saludo a todos.
no generalicem - 05/09/2012
Jo pense que ja no es tracta de tindre els comptes sanejats, aquelles entitats que s'han creat per a una millora en la gestiò dels recursos economics , endavant, però aquelles que s'han creat per a "crear" jornals innecesaris , que damunt estos jornals "es mengen" el pressupost i cal llevar contenidors, llums de nadal,no es poden atendre les necesitats de l'escola, no es recolsa al poble quan hi han problemes com el transport pùblic o de quansevol altra indole,es tanquen fonts pùbliques, es reduixen i empijoren les festes........ Estes entitats pues Sobren , però ja!!. Si es tracta de retallar el primer que s'ha de retallar es el "despilfarro" i el pasar diners pùblics a butxaques privades. I això de contribuir en la proximitat de la prestaciò dels serveis publics.....ni de lluny, altre dato es que hi ha entitat que no a presentat MAI els comptes al sindic de comptes, reclamats en infinitat de vegades, es a dir transparencia cero,açò no favoreix gens el justificar la seua "llavor" en la millora de la gestiò, a mès de haver deixat perdre subvencions per motius "desconeguts". Hi han casos i casos, caldria estudiar un per un i si realment milloren la gestiò, ja ho he dit, endavant, però això d'un NO rotundo...... He ho comente per si en el "recolsament" estan pensant en La Barraca D'Aigues Vives......

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal