Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 30 de junio de 2012
Clic en la foto para ampliar

Imágenes del incendio de ayer en Turís
Fotos: Enrique Mora
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7

 NOTICIAS DE LA RIBERA
Turís se vio desbordado ayer por el incendio forestal que afectó a urbanizaciones cercanas
Unas cien personas han dormido en el centro de día de la localidad

EU de Polinyà acusa al Consell de concedir “almoina” a l’ajuntament
Vecinos de Algemesí ya pueden ir al neurólogo en su centro de salud
Sueca rep els agents que conformen el reforç d’estiu de la Policia Local
Sueca rep els estudiants del programa “La Dipu et Beca”
Sueca rep els xiquets que participen en el V Campus Cristian Castells
Nova edició de Carcaixent Conta!
Y más noticias del día recopiladas en este espacio
Actualización durante todo el día
Toda la actualidad de la comarca de la Ribera a un solo clic


 

 

.-000150
 

Turís se vio desbordado ayer por el incendio forestal ayer

El comedor del colegio Joaquín Muñoz de Turís sirvió de cuartel general, donde ha colaborado la empresa de catering que llevó el servicio. Gente de todas las edades y condiciones han colaborado junto con las autoridades municipales y miembros de Cruz Roja y Protección Civil para acoger y alimentar a los evacuados de las urbanizaciones. Se habilitó el centro de día para que pasasen la noche. Aproximadamente han sido un centenar de personas (también de Dos Aguas).

Desde el casco urbano se divisaban las llamas, que han llegado muy cerca de una cantera que hay junto al río Magro.

El fuego ha pasado por la Urbanización Altury, que se desalojó a primeras horas de la mañana, por lo que no se descartan daños en viviendas, aunque esto está por confirmar. La alcaldesa estuvo allí desde primera hora colaborando en las labores de evacuación. La climatología ha contribuido muy desfavorablemente a la rápida propagación de las llamas.

Enrique Mora

Ver Video del incendio en este enlace.
 

EU de Polinyà acusa al Consell de concedir “almoina” a l’ajuntament en lloc de pagar els seus deutes

L’Alcalde d'Esquerra Unida de Polinyà de Xúquer, Òscar Navarro, ha qualificat de “gota en un oceà” l'adjudicació de subvencions als ajuntaments de menys de 20.000 habitants. “El Consell adjudica una ajuda per 2.500€, que ja veurem quan ens paga, mentre manté un deute amb l’ajuntament per impagaments d’1.265.000€”, denúncia Navarro.

Els impagaments de la Generalitat estan afectant a l’economia de l’Ajuntament, motiu pel qual s’ha vist obligat a acollir-se al pla de pagament als proveïdors. “A hores d’ara la Conselleria encara ens deu 1.265.000 d’euros dels quals part els ha avançat el propi Ajuntament. Sols de la construcció de l’escola infantil municipal, se’ns deuen 900.000 euros. Per això, hem hagut d’acollir-nos al pla de pagament a proveïdors, que suposarà pagar més de 60 mil euros d’interessos a l’any, del deute pendent de la conselleria amb l’Ajuntament”, explica Navarro.

La subvenció que acaba de publicar la Conselleria de Presidència és per a despesa corrent i a l’Ajuntament de Polinyà “ens han concedit 2.500 euros per a pagar llum. Açò no serà suficient ni per a pagar una sola factura”, afirma l’Alcalde.

Per això, la concessió d’aquest tipus de subvencions per un import total de 3.067.310 euros per finançar la despesa corrent d'entitats locals amb una població que no excedisca de 20.000 habitants –que són quasi 500- no suposa més que una “tireta amb la qual és impossible parar l'hemorràgia financera que estem sofrint els ajuntaments del País Valencià, i que es veurà agreujada pels interessos que haurem de pagar per finançar deutes amb proveïdors que hauria d'haver pagat la Generalitat”. Per això, l’alcalde d’EUPV insta al Consell a prioritzar el pagament de les subvencions pendents amb l’Ajuntament de Polinyà de Xúquer “per davant d'altres despeses supèrflues i absolutament prescindibles com la Fórmula 1 i la resta de grans esdeveniments”.

EU Polinyà de Xúquer

 
 

Los vecinos de Algemesí ya pueden ir al neurólogo en su propio centro de salud

 
 

El centro de salud de Algemesí cada vez ofrece nuevas especialidades a sus vecinos. Desde el jueves, 28 de junio los ciudadanos y ciudadanas de este municipio que precisen de neurólogo ya no tendrán necesidad de desplazarse hasta el Hospital de la Ribera en Alzira para acudir a su especialista. A partir de ahora las consultas de neurología ya prestan servicios desde el propio centro de salud de la plaza de la Ribera, todos los jueves en horario de mañanas.

“Como ya he comentado en alguna ocasión, desde el Consistorio tratamos de ofertar los máximos servicios a nuestros ciudadanos y con las mayores garantías y para ello es importante disponer de las especialidades médicas más demandadas en el propio centro de salud, evitando los desplazamientos; y especialmente los traslados de la gente más mayor que es la que más frecuenta los especialistas y la que dispone de menos medios de transporte propios para poder acudir a su cita con el médico” explica el alcalde de Algemesí, Vicent Ramón García Mont.

Este ha sido uno de los compromisos que el equipo de Gobierno el PP local, a través de su concejalía de Sanidad, ha querido llevar a la práctica de manera férrea y con resultados notorios, pues poco a poco van incorporándose más especialidades al centro de salud de Algemesí con el objetivo de facilitar el acceso de los ciudadanos a las principales especialidades médicas sin necesidad de desplazarse del municipio.

“Estos nuevos servicios médicos tiene como objetivo mejorar la atención sanitaria especializada en una ciudad de más de 28.000 habitantes, cumpliendo así con el compromiso adquirido por ambas administraciones para mejorar los servicios sanitarios de la localidad” cita el concejal de Sanidad, Enrique S. Ballester.

Hasta la fecha el centro de salud de la plaza de la Ribera ha ido incorporando paulatinamente los servicios de odontopediatría, unidad de aparato locomotor, medicina interna, rehabilitación, gimnasia de preparación al parto. En 2011 llegaron las últimas incorporaciones en especialidades médicas con dermatología y en febrero de 2012 alergología. Ahora, en junio de 2012, llega también neurología.

“Estamos agradecidos con el Departamento de Salud de la Ribera y con la conselleria de Sanitat, porque ambos han atendido de esta manera la petición del Ayuntamiento de Algemesí para disponer de las principales especialidades médicas en el municipio” explica el primer edil, Vicent Ramón García Mont.

 

Balance de actividad de las especialidades en Algemesí

El centro de salud de la plaza de la Ribera ha llevado a cabo un total de 3.287 consultas de especialidades en el propio centro desde el 1 de enero de 2012 a 25 de junio de 2012.

De ellas, 1539 han sido primeras visitas. De esta cantidad, 116 han sido en odontopediatría, cerca de una decena en alergología, 366 en dermatología, 46 en medicina interna, 530 en rehabilitación y 475 visitas de aparato locomotor.

Además, a estas mismas primera visitas, también hay que añadir las consultas sucesivas que se atienden en el centro de salud de la plaza de la Ribera de Algemesí durante le mismo período, 1.748 visitas distribuidas del siguiente modo: 437 consultas sucesivas en odontopediatría, 152 en alergología, 333 en dermatología, 7 en medicina interna, 616 en rehabilitación y 203 en aparato locomotor.

“Estas especialidades son de las más demandadas, al igual que la nueva especialidad que ahora se ha puesto en marcha, neurología. Del mismo modo, seguiremos trabajando para acercar cada vez más la sanidad del municipio a nuestros ciudadanos y ofrecerles una mayor calidad del servio sanitario”, explica Enrique S. Ballester, concejal de Sanidad.

Ajuntament d’Algemesí
 
 

L’Ajuntament de Sueca rep els agents que conformen el reforç d’estiu de la Policia Local

 
 

Amb l’objectiu de reforçar el servei que oferix la Policia Local de Sueca en l’època estival, en la qual augmenta considerablement la població de la seua zona marítima, la Regidoria de Seguretat Ciutadana procedirà, durant els mesos de juliol, agost i setembre, a la contractació de 12 nous agents que se sumaran als 63 que conformen la plantilla. “La Policia Local representa el servei més pròxim al ciutadà, a qui es recorre en primer lloc per a sol·licitar ajuda davant de qualsevol problema. D’altra banda, l’Ajuntament és l’Administració també més pròxima al ciutadà, i la que ha de vetlar perquè el servei de la Policia Local estiga garantit i reforçat quan així es requerisca. Malgrat l’època de crisi que vivim, des de l’Ajuntament de Sueca sempre s’apostarà per este servei tan necessari per a tots nosaltres, per a tots els ciutadans”, ha assenyalat la regidora de Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió.

Este matí han sigut rebuts els nous agents en el saló de plens per l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió. “M’agradaria donar-vos la benvinguda i felicitar-vos. I també m’agradaria demanar-vos, especialment, sensibilitat i proximitat a l’hora de tractar el ciutadà”, en paraules de Campillo. “Voldria felicitar-vos per haver aconseguit superar el dur procés selectiu, i pregar-vos també la màxima sensibilitat i dedicació, per les característiques intrínseques del vostre treball, a l’hora d’atendre les necessitats dels ciutadans”, ha assenyalat Sarrió.    

En concret, es destinaran, per a reforçar els torns de la Policia Local durant l’estiu: quatre nous agents al Perelló - La Llastra, dos al Mareny de Barraquetes, dos a les Palmeres, un al Mareny Blau i tres al nucli urbà de Sueca.

En l’acte, Sarrió ha aprofitat per a comunicar la marxa del, fins hui, intendent principal en cap de Sueca, José Pascual Martínez, per canvi de destí. Després d’agrair-li la seua dedicació i servei, ha procedit a donar la benvinguda a qui realitzarà les funcions de cap de la Policia Local de Sueca, Juan Torró.  

 
 

L’Ajuntament de Sueca rep els estudiants que es beneficiaran del programa “La Dipu et Beca”

 
 

Ahir pel matí han sigut rebuts en l’Ajuntament els 43 joves que es beneficiaran este estiu del programa “La Dipu Et Beca”. La dotació econòmica que rebran pel seu treball serà de 500 euros mensuals, el 80% sufragat per la Diputació i el 20% per l’Ajuntament de Sueca. Una de les novetats introduïdes enguany és l’augment en la xifra d’estudiants admesos en el programa, que passa dels 29 de l’any anterior, als 43 de l’actual. “Vam considerar que era millor beneficiar a un nombre més gran de persones encara que, a canvi, s’haja reduït el temps de les pràctiques de tres a dos mesos”, ha assenyalat la regidora de Promoció Econòmica, Mª José Sarrió.

Els joves, estudiants universitaris o de Formació Professional, amb 18 anys d’edat o més, realitzaran les seues pràctiques remunerades en les àrees de Promoció Econòmica, Urbanisme, Servit, Cultura, Personal, Recaptació, DIAC, Tresoreria, Consell Agrari, Contractació, Serveis Municipals, Informàtica, Turisme, Secretaria, Medi Ambient, Platges Adaptades i Residència Sant Josep. En la determinació dels estudis convocats per a cobrir les places, s’han tingut en compte les necessitats dels departaments, així com la titulació del tutor de l’estudiant becat. Les àrees que acolliran més becaris seran les de Platges adaptades i Residència Sant Josep, ja que en l’època estival necessiten un major reforç. A això cal afegir que, enguany, la Conselleria ha suprimit els fons EMCORP que rebia l’Ajuntament per a contractacions en estos mesos d’estiu, per la qual cosa les contractacions de personal d’estes àrees s’han finançat en la seua totalitat amb fons municipals.

 “Des de la Regidoria de Promoció Econòmica, continuem apostant per la formació com el millor vincle per a arribar a un bon treball. Este programa formatiu permet els estudiants realitzar pràctiques a la vegada que s’inicien en el món laboral i, a més, reben un sou que els pot permetre continuar estudiant”, ha afirmat Sarrió. “Voldria donar-vos l’enhorabona i la benvinguda a l’Ajuntament, i espere que tot el que aportareu al consistori durant estos mesos, vos servisca així mateix a vosaltres el dia de demà quant a experiència laboral i per a millorar el vostre currículum”, ha assenyalat l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo.  

Una altra de les novetats introduïdes enguany és que, per primera vegada, els beneficiaris d’este programa s’incorporen al Règim de la Seguretat Social, amb la conseqüent afiliació i alta, per la qual cosa podran acreditar l’experiència laboral realitzada, en el seu currículum. Al finalitzar el programa formatiu, tindran l’obligació d’elaborar una memòria desciptiva de les activitats realitzades.

A l’acte de benvinguda este matí en l’Ajuntament, han assistit també els regidors Joan Baldoví, Pilar Moncho, Enrique Vidal, Josep Navarro i Daniel Meseguer.

Ajuntament de Sueca

 
 

Sueca rep els xiquets que participen en el V Campus Cristian Castells

 
 

El saló de plens de l’Ajuntament ha acollit la visita dels 40 xiquets inscrits en el V Campus Cristian Castells. Al llarg d’esta setmana, els participants estan realitzant diverses activitats que giren al voltant de l’esport i el foment de certs valors que els ajudaran en el seu desenvolupament personal.

A més de les sessions d’entrenament o les classes d’anglés, el Campus els ha organitzat per a hui una sèrie de visites culturals, que s’han iniciat en l’exposició dedicada al futbolista Antonio Puchades, han seguit en l’edifici consistorial i conclouran en el Parc Natural de l’Albufera.

Desde el jueves, 28 de junio los ciudadanos y ciudadanas de Algemesí que precisen de neurólogo ya no tendrán necesidad de desplazarse hasta el Hospital de la Ribera en Alzira.

 
 

Nova edició de Carcaixent Conta!

 

 Aquest dissabte dia 30 de juny se celebra la cinquena edició de “Carcaixent Conta!!”, un certamen que vol reivindicar l’ús social del català i recuperar el plaer de narrar històries, contarelles i rondalles en un espai obert. Una magnífica manera de començar l’estiu de la millor manera possible. L’acte, organitzat pel Casal Jaume I-Grup Arrels, Acció Cultural del País Valencià i Bloc-Compromís,en col·laboració amb l’Associació de Veïns de les Barraques, tindrà lloc a la Plaça del Llimeral de Carcaixent a les 19 hores.

Les bases de la convocatòria (https://www.slideshare.net/Peralsblog/bases-carcaixent-conta-2012) obri la participació tant a contacontes professionals com als amateurs, i atorgarà a qui guanye en primer lloc un primer premi de 200€ i una escultura de l’artista Francesc Fontana. El segon lloc tindrà un premi de 100€. Anna Oliver, gestora cultural del Casal Jaume I-Grup Arrels de Carcaixent, destaca que aquesta iniciativa demostra que: “No cal fer grans inversions per dinamitzar la vida cultural d’un poble, perquè la gent té ganes de fer coses en positiu. Quan dónes l’oportunitat a la gent de participar, s’hi bolca. L’experiència de les convocatòries precedents i la implicació activa de l’Associació de Veïns de les Barraques ho demostra”.

“Carcaixent Conta!!” és una cita anual oberta a la participació de tota la ciutadania, gran i menuda, que vulguen passar una estona divertida i deixar-se sorprendre pels narradors i narradores, que hauran d’usar l’enginy i totes les seues habilitats orals per sorprendre al públic, sense escenografia, únicament amb la força de la paraula.

 
 
 

NOTICIAS DE LA RIBERA DEL XÚQUER

ACTUALIZACIÓN DURANTE TODO EL DÍA

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal