Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 22 de junio de 2012
Clic en la foto para ampliar

Compromís per l’Alcúdia reclama el manteniment de les ajudes per a llibres de text i la gratuïtat real de l’ensenyament públic
Ver imágenes de esta noticia
1

 NOTICIAS DE LA RIBERA
Compromís per l’Alcúdia reclama el manteniment de les ajudes per a llibres de text i la gratuïtat de l’ensenyament públic

Las farmacias de Montserrat darán medicinas previo pago
50 personas limpiarán las playas de Sueca y Cullera tras San Juan
Benimodo - La Diputación, con la asamblea de historia
Ford Almussafes reducirá la producción en 9.000 unidades
Charla del PP de Sueca sobre asistencia financiera
Vicent Roch no se presenta a la reelección de la UD Carcaixent
Una perra campeona de Almussafes se retira por un soplo en el corazón
Y más noticias del día recopiladas en este espacio
Actualización durante todo el día
Toda la actualidad de la comarca de la Ribera a un solo clic


 

.-000150

Compromís per l’Alcúdia reclama el manteniment de les ajudes per a llibres de text i la gratuïtat real de l’ensenyament públic

Critica que el curs acabe sense que s’haja publicat la resolució d’ajudes per a llibres de text i material escolar. Compromís aboga pel sistema de banc de llibres i la seua reutilització en els centres escolars.

Davant la desaparició del bonollibre per al pròxim curs i la seua substitució per beques en funció de la renda, Compromís per l'Alcúdia, ha presentat una moció en la que reclama el manteniment de les ajudes per a llibres de text i material escolar del curs que ara termina i la gratuïtat real de l'ensenyament públic. Igualment es critica que el curs escolar finalitze hui sense que s’haja publicat la resolució relativa a aquestes ajudes, el que crearà problemes per informar a les famílies i anticipa els problemes que sorgiran a principis de curs amb els llibres de text en les escoles.

Durant anys la societat en general i la comunitat educativa en particular ha reclamat que la gratuïtat de l'educació es fera extensiva als llibres de text i altre material didàctic escolar, per ser el recurs didàctic més utilitzat en les escoles i ferramenta fonamental per a l'aprenentatge.

A partit del curs 2007-08 la Generalitat Valenciana introdueix a través del bonollibre el “programa de gratuïtat dels llibres de text perquè de manera gradual s’implantara la gratuïtat dels llibres a tot l’alumnat d’ensenyança bàsica de la Comunitat Valenciana”. Aquest programa, que segons l’ordre de desembre de 2010 “es mantindria fins a la seua total implantació en tots els nivells de l’ensenyança bàsica”, dotava amb 105 euros de manera universal als alumnes d’Educació Primària, quantitat que cobria al voltant d’un 60% del mateix.

Malgrat allò afirmat amb rotunditat, i de manera oficial, fa tan sols un any i mig, el Govern de la Generalitat, en lloc d'estendre el bonollibre a l’Educació Secundària Obligatòria, ha decidit abandonar aquest sistema de gratuïtat real de l’ensenyament públic i de garantir la igualtat d’oportunitats, per un altre d'ajudes o beques en funció de la renda.

Paco Sanz, regidor de Compromís per l’Alcúdia, critica que baix l’excusa d’atendre als ciutadans que més ho necessiten, aquest nou sistema, que deixarà fora de qualsevol ajuda a més de la meitat dels alumnes de primària i secundària, suposa una reducció del 30% en les ajudes atorgades en el present curs escolar 2011-12, al passar de 42.424.280 euros a 29.735.810, és a dir un 30% menys.

Des de Compromís per l’Alcúdia hem de fer palès que la crisi econòmica i financera està colpejant durament a la majoria de la nostra societat. La supressió del bonollibre suposarà despeses importants per a moltes famílies que hauran de fer front al cost dels llibres de text, que suposen una mitjana al voltant o superior als 200 euros per alumne.

Compromís per l’Alcúdia demana en la seua moció el manteniment de la partida destinada el curs anterior a l’adquisició de llibres de text que es vorà reduïda en un 30% per al pròxim curs al mateix temps que reafirma la defensa de l'escola pública i de qualitat, que ha de ser gratuïta, tal i com proclama la Constitució, la qual cosa comporta la gratuïtat dels llibres de text i el material didàctic escolar.

Igualment aboga per la implantació de nous sistemes com la reutilització dels llibres de text i la creació de bancs de llibres on els llibres de text són de les escoles que els presten als alumnes durant el curs escolar.

Finalment demana que l’Ajuntament de l’Alcúdia, que ve destina des de fa anys una important partida del seu pressupost a ajudes a llibres i material escolar, es comprometa a pal·liar, dins de les seues possibilitats, aquest retall en ajuda a llibres, destinant i ampliant si fora necessari, la partida destinada a aquesta finalitat, com fins ara ha vingut realitzat.

Compromís per l’Alcúdia

 
 

Las farmacias de Montserrat darán medicinas previo pago

De sobra es conocido que los impagos de la Generalitat a sus proveedores ahogan a pequeñas y medianas empresas, así como a los farmacéuticos que se han quedado sin crédito tras soportar cinco meses sin cobrar por parte de la administración pública.

Una situación, que no sólo pone en riesgo la economía de los farmacéuticos si no también la salud de los usuarios que ven peligrar la dispensación de medicamentos.

Muestra de ello es Montserrat cuyas dos farmacias han alertado que a partir del 1 de julio dispensarán los medicamentos con receta médica previo pago de su totalidad por parte de los pacientes.

Así, lo advirtió el alcalde de Montserrat, Josep María Mas, quien aseguró que «los pacientes tendrán que abonar el coste total del medicamento para que las farmacias se lo suministren».

Y es que debido al impago de la Generalitat y a la falta de crédito, las dos farmacias de la localidad no tendrán medicinas de la Seguridad Social. “A partir del próximo mes puede pasar el caso de que las farmacias estén desabastecidas en algunos medicamentos”, advirtió Josep María Mas. Leer noticia completa en Las Provincias.

 
 

NOTICIAS DE LA RIBERA DEL XÚQUER

ACTUALIZACIÓN DURANTE TODO EL DÍA

 

 


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal