Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 20 de junio de 2012
Clic en la foto para ampliar

Infantil Instituto Jarque Nou Bàsquet Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’equip infantil masculí Instituto Jarque Nou Bàsquet Alzira jugarà la final del Trofeu Federació 2012

El conjunt alzireny fa valdre l’avantatge aconseguit en el partit d’anada i, malgrat perdre a Torrent es classifica per a la final


 

L’equip infantil masculí Instituto Jarque Nou Bàsquet Alzira jugarà la final del Trofeu Federació 2012, en la categoria especial, que es disputarà el proper cap de setmana, després de vèncer en les semifinals a doble partit al Nou Bàsquet Torrent-Drac.

En el partit d'anada, disputat dissabte al pavelló Fontana Mogort, els alzirenys tingueren una eixida fulgurant i un gran encert ofensiu que els va posar 13 punts per davant a la fi dels primers 5 minuts (15-2). Després d'establir un màxim avantatge de 18 punts (32-14) al començament del tercer període, l’NB Torrent va iniciar una remuntada que els va arribar a posar a tan sols 3 punts per baix (32-29) gràcies a la seua rapidesa al contraatac i als llançaments exteriors. Però en els últims minuts abans del descans l’Instituto Jarque tornà a oferir la seua millor versió i aconseguia arribar amb un avantatge de 9 punts (43-34).

En la represa, el partit semblava dominat pels nostres infantils, sempre amb diferències per damunt dels 12 punts, fins que al setè període la falta d'intensitat en defensa i la dificultat per atacar la zona plantejada pels visitants, va acostar l’NB Torrent a 5 punts (64-59). No obstant això, els jugadors alzirenys van saber reaccionar a temps, tornant a defendre amb intensitat i atacant la zona amb rapidesa i decisió, cosa que els va permetre acabar amb un resultat esperançador per al partit de tornada (77-62), que es disputava diumenge.

De fet, el partit de tornada va tindre també un començament immillorable per als alzirenys, que als 5 minuts guanyaven per 8 punts, diferència que es va mantenir fins a la fi del segon temps (9-17) i que, sumada a l'avantatge de l'anada, augurava un partit tranquil per a l’Instituto Jarque. Però res més lluny de la realitat, perquè una sequera anotadora es va apoderar dels de la Ribera i en 10 minuts el Torrent assestava un parcial de 22-3 que els permetia anar-se'n al descans 11 punts per dalt (31-20) i a tan sols 5 punts de capgirar l'eliminatòria.

Els entrenadors alzirenys van recomposar els ànims i l'ordre de l'equip al vestidor, i en l’inici del sisè període l’Instituto Jarque aconseguia reduir el desavantatge a 5 punts (38-33), marcador que tornava a donar esperances als nostres infantils. Però els locals encara no havien renunciat a estar en la final i contestaven amb un altre parcial de 8-0 que deixava el 46-33 en l'electrònic quan faltaven deu minuts per a la conclusió del partit.

En cinc minuts espectaculars, en què no van permetre cap llançament fàcil als locals, al temps que atacaven l'anella contrària amb decisió, els nostres infantils aconseguien un parcial de 0-10 que deixava el marcador 46-43 i els permetia encarar l'últim temps quasi amb els deures fets.

Després de superar una situació complicada, en els últims 5 minuts l’Instituto Jarque es va dedicar a gestionar l’avantatge en el comput global de l’eliminatòria fins a arribar al definitiu 50-43 que els donava el pas a la final del Trofeu Federació, que es disputarà el pròxim dissabte al pavelló universitari de València contra el Jòvens Almàssera.

 
El Blasmetal Aluminis es queda a les portes

D’altra banda, l’altre equip del club que disputava les semifinals del Trofeu Federació 2012, en la categoria zonal, el Blasmetal Aluminis Nou Bàsquet Alzira, no va poder aconseguir el passe a la final després de perdre davant de l’SP Berner Aldaia.

La clau de l’eliminatòria va estar en el resultat del partit d’anada (52-70), disputat dissabte al pavelló Fontana Mogort, que va posar les coses molt costera amunt per al Blasmetal Aluminis. El conjunt entrenat per José Borrull va estar condicionat pel mal començament de partit, en el qual els visitants van marcar un avantatge important que al descans se situava en els 20 punts (25-45) i en la represa arribava als 30 (30-60; min. 25). En l’últim quart, els jugadors alzirenys van reaccionar i van reduir el desavantatge fins als 18 punts (52-70).

En el partit de tornada a Aldaia, el Blasmetal Aluminis va dur la iniciativa en el joc davant d’un rival que tractava d’administrar la renda aconseguida a l’anada. Malgrat tot, els jugadors alzirenys van arribar a l’últim minut amb un avantatge de 14 punts (53-67) i amb opcions de donar-li la volta a l’eliminatòria. Però la precipitació en els instants finals va acabar amb les il·lusions del Blasmetal Aluminis d’arribar a la final (57-67).

Nou Bàsquet Alzira
 

 

                          
.-000124                                                                                                                         .-000032 

                            
     .-000021                                                                                                      .-000135

                           
.-000048                                                                                              .-000068





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

DeportesBàsquet

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal