Domingo, 5 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.239 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.620
EL SEIS DOBLE
viernes, 15 de junio de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

 “Llegir en valencià, amb molt de gust” recull el millor de la gastronomia valenciana

S’ha presentat este matí a la Sala Rex Nature d’Alzira


 

.-000025

Una bona representació del món econòmic, social i polític es reuneix per a donar el tret d’eixida a la setena campanya de foment lector

La campanya «Llegir en valencià, amb molt de gust», s’ha presentat hui a la Sala Rex Nature d’Alzira, amb l’assistència de les entitats patrocinadores, col·laboradores i adherides, com Fundació Bancaixa, Consum, Levante-EMV, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Escola Valenciana, fet que palesa el suport social sòlid amb què es posa novament en marxa aquesta iniciativa de la Fundació Bromera.

Enguany, amb la campanya «Llegir en valencià» es presenten 13 narracions sobre alguns dels menjars més tradicionals i coneguts de la nostra cuina, com ara la paella, els bunyols de carabassa, l’allipebre, l’arròs al forn, entre altres. Les històries estan escrites per un ventall de narradors valencians amb trajectòries consolidades com Enric Lluch, Teresa Broseta, Francesc Gisbert, Pepa Guardiola, Pep Castellano, Raquel Ricart i Josep Franco i han sigut il·lustrades pel també valencià Fran Parreño. Els llibres són breus i amb lletra fàcil de llegir, seleccionats per a agradar tant als lectors poc habituats com a aquells amb més experiència. A més, en cada títol hi ha informació d’altres obres d’autors valencians per a continuar llegint en valencià, disponibles en biblioteques i llibreries. Els llibres incorporen també un glossari i una recepta del menjar de cada llibre.

Durant la presentació de la campanya, el director de la Fundació Bromera, Josep A. Fluixà, ha agraït la col·laboració de totes les entitats i ha afegit que «fomentar l’ús del valencià és molt més que una activitat cultural, és crear una consciència de poble». Per la seua banda, el director adjunt del Levante-EMV, Bernat Clari, ha cridat a «la taula als ciutadans per a aprofitar aquest menú tan saborós dels pròxims caps de setmana. Llibres saludables sense colesterol dels quals es pot traure molt de suc».

Tots els representants de les entitats patrocinadores han reafirmat també la consolidació d’una campanya que des de fa set anys té com a objectiu guanyar lectors en valencià. El representant de la Fundació Bancaixa, Josep Mª Catalunya, ha comentat que «és un plaer tornar a ser company de viatge de la Fundació Bromera en aquesta iniciativa cultural tan valuosa». El director gerent de Consum, Francisco Javier Quiles, ha ratificat la participació de la cooperativa –profundament compromesa amb les seues arrels– en aquesta campanya ja que comparteix el lema i els objectius de la iniciativa».

Des de les institucions públiques vinculades a «Llegir en Valencià», el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, ha afirmat que «col·laborar en aquesta campanya constitueix una obligació, una necessitat i un compromís». Inmaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, ha destacat també que «aquesta iniciativa és necessària perquè alçar el nivell de lectura d’un poble és assegurar el seu futur». I per últim, Marta Alonso, directora general de Patrimoni Cultural, ha vaticinat un nou èxit als llibres de «Llegir en valencià» «perquè s’articulen al voltant d’un recurs tan pròxim com és la nostra gastronomia».

Aquesta setena edició contribueix a la difusió de la nostra llengua i cultura amb els menjars valencians com a fil conductor. El primer llibre, La vella Moncarra, es repartirà gratuïtament aquest diumenge 17 de juny amb el diari Levante-EMV. Els llibres de la col·lecció «Llegir en valencià, amb molt de gust» es poden aconseguir amb el diari Levante-EMV durant set setmanes cada dissabte i diumenge per només 1€, a excepció del primer que es llançarà de manera gratuïta aquest diumenge, 17 de juny.

La campanya d’enguany, igual que les darreres edicions, també es complementa amb l’espai web creat exclusivament per a la campanya www.llegirenvalencia.org, falques de ràdio, articles sobre lectura i animació lectora, entrevistes i el concurs sobre els llibres per fomentar-ne la lectura i que permetrà als guanyadors gaudir de tres vals de 100 euros.

Es consolida així un camí de col·laboració i d’unió d’esforços que la Fundació Bromera va impulsar ara fa set anys i que té el suport explícit d’entitats com Escola Valenciana a més d’universitats, partits polítics, organitzacions econòmiques, sindicals i professionals així com diversos col·lectius cívics de divers caire que aposten per un objectiu comú: millorar l’índex de lectura al nostre territori i que la gent llija en valencià.

 

Fotos i audios: Miguel Á. Martínez

 

 

Audionotícia d’esta entrada
Acte complet
 
 
 
Per a escoltar l'àudio en telèfons mòbils o tablets, clic ací
 
 

Declaracions de Josep Antoni Fluixà,

Josep Franco, Raquel Ricart, Bernat Clari,

Enric Lluch i Teresa Broseta
 
 
 
Per a escoltar l'àudio en telèfons mòbils o tablets, clic ací
 
 

 
                            

.-000070                                      .-000132                                       .-0000141                        .-000143


 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Fundació Bromera per al Foment de la Lectura - 15/06/2012
Moltes gràcies a tots els qui fan possible que la campanya Llegir en valencià siga possible. Enguany amb els menjars pel mig esperem que els lectors s'animen a conéixer d'on ve l'origen de la mona de pasqua o qui es va ingeniar fer per primera vegada els bunyols de carabassa. A més, per als qui tinguem ganes de més, també podem atrevir-nos a cuinar els menjars dels llibres, ja que també trobarem la recepta de cuina. Ummm! quina campanya d'animació lectora més gustosa! El diumenge el primer llibre gratis amb Levante.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal