Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
jueves, 7 de junio de 2012
Clic en la foto para ampliar

L'entrenador de futbol Manuel Preciado ha mort a Sueca d'un infart
Ver imágenes de esta noticia
1

 NOTICIAS DE LA RIBERA
Mor d’un infart a Sueca l’entrenador de futbol Manolo Preciado

Polinya pide un millón de euros para asumir la deuda de Conselleria
Ponen nombre a 300 vías de urbanizaciones de Montserrat
La Muntanya de Llaurí cuenta con una nueva guía verde
El alcalde de Benimodo se reúne con la directora de Acción Social
Més Algemesí presenta 9 al•legacions al catàleg de bens protegits
Carcaixent M’Agrada” visita l’exposició de Manuel Boix a l’Alcúdia
El pintor Conrado Meseguer dona una de sus obras a Sueca
Escuelas de verano en Sueca y Benifaió
La Filarmónica Alcudiana llena el Palau de la Música
Y más noticias del día recopiladas en este espacio
Actualización durante todo el día
Toda la actualidad de la comarca de la Ribera a un solo clic


 

 

.-

000148

“Carcaixent M’Agrada” visita l’exposició de Manuel Boix a l’Alcúdia

L’associació continua amb la seua programació cultural oberta a tots els interessats.

Dins del programa d’activitats que l’Associació Cultural Carcaixent M’agrada du a terme, el proper dissabte 9 de juny, s’ha organitzat una eixida a la veïna població riberenca de l’Alcúdia.

El motiu principal es visitar l’exposició sobre l’obra gràfica i impresa del reconegut artista plàstic Manuel Boix, que commemora el 25é aniversari de la Casa de Cultura de l’Alcúdia.

Aquesta exposició, que ja s’ha pogut contemplar abans a València, Alacant, Magúncia o Perpinyà, és una ocasió fantàstica per acostar-se a una de les vessants més populars de l’obra Manuel Boix, la de cartellista i il·lustrador.

Manuel Boix és un dels nostres artistes valencians més internacionals, i compta, entre molts altres reconeixements, amb el Premi Nacional d'Arts Plàstiques. Ha exposat la seua obra a sales i museus de tot el món i a il·lustrat més de 60 llibres, convertint-se en un dels referents indiscutibles de l’art al País Valencià. La visita guiada es completarà amb una passejada pels carrers de l’Alcúdia, guiada per l’escriptor alcudienc Josep Millo, qui ens contarà els secrets d’aquesta població que presumeix de ser la capital cultural de la Ribera.

L’eixida de la visita serà a les 18.00 h des del pàrquing de l’estació de trens de Carcaixent. La convocatòria és totalment gratuïta i està oberta a la participació de tots els carcaixentins i les carcaixentines que tinguen interès a gaudir d’aquesta magnífica exposició. El transport fins a l’Alcúdia es farà en vehicles particulars.

El programa d’activitats de Carcaixent M’agrada continuarà els pròxims dies amb la presentació del llibre Cendres de Ternils, de Vicent Sanchis, el 14 de juny a l’ermita de Sant Roc de Carcaixent, i amb l’actuació de Xavi Castillo i el seu “Veriueu-ho show”, el 6 de juliol a les instal·lacions esportives de la FEVE de Carcaixent. D’aquestes activitats el col·lectiu Carcaixent M’agrada informarà amb més detall pròximament.

Associació “Carcaixent M’Agrada”

 
 

Més Algemesí presenta 9 al·legacions al catàleg de bens protegits basades en les inquietuds dels implicats

La inclusió de més de 300 immobles al Catàleg de Béns i Espais Protegits que ha donat a conèixer l’Ajuntament d’Algemesí ha creat un profund malestar entre gran parts dels veïns implicats. Des de finals del mes d’abril Més Algemesí començà a rebre consultes sobre aquesta qüestió, i per això férem dues coses. En primer lloc demanàrem una ampliació del termini del període d’al·legacions, termini que s’amplià en 15 dies. D’altra, organitzarem el passat dia 21 de maig un acte en el Casino per informar sobre el catàleg i debatre la situació actual. En eixe acte un conegut arquitecte local, un prestigiós advocat i un afectat coneixedor del món de les antiguitats i la restauració ens oferiren el seu punt de vista. A l’acte organitzat per Més Algemesí acudiren quasi un centenar de persones, així com un regidor de l’equip de govern i el propi Alcalde que prengueren la paraula per explicar el que s’havia fet.

Basant-se en les principals conclusions a les quals arribaren els experts, i d’acord amb les inquietuds que manifestaren els implicats presents, Més Algemesí ha elaborat 9 al·legacions al catàleg.

Entre elles cal destacar la petició en la que més insistiren tant tècnics com de públic: l’elaboració d’un estudi o memòria econòmica, així com d’una regulació de les ordenances fiscals municipals que concreten els beneficis econòmics i fiscals a que puguen acollir-se els implicats. Sols d’aquesta manera el catàleg no naixerà mort. En l’actualitat la pretensió de l’equip de govern és sols aprovar el catàleg sense concretar cap tipus de contrapartida econòmica, cosa que ens sembla insolidària i políticament contraproduent. No sols l’Ajuntament, sinó també l’Administració que autonòmica que és qui té l’última paraula, han de posar els mitjans econòmics necessaris per fer viable i acceptable el catàleg.

Com a segona al·legació, i recollint el que allí es va proposar, demanem que, d’acord amb el que indica el Reglament Orgànic i Funcional de les corporacions locals en els seus article 130 i 131, es cree un Consell Sectorial sobre el catàleg integrat per polítics, tècnics municipals, arquitectes i juristes externs i representants dels veïns; d’aquesta manera es donaria una nova orientació al catàleg. Pensem que aquest Consell Sectorial devia haver-se constituït abans de publicar el catàleg. Més Algemesí considera que un tema tan important i determinant pel futur d’Algemesí deuria d’haver anat precedit per un treball seriós de divulgació, reflexió i debat, cosa que no s’ha fet. Considerem que no es pot fer política sense consultar i escoltar el poble, i que això és el que ha fet l’Ajuntament. Per això, per l’escassa o nul·la aposta de l’equip de govern per una política participativa, férem nosaltres tal acte.

A més d’aquestes dues al·legacions en presentem altres tècniques demanant que el catàleg recullga també quines obligacions urbanístiques té l’Ajuntament en el nucli històric. Resulta cridaner que els edificis dotacionals públics estiguen exempts de complir les normes que l’Ajuntament imposa als particular, o que tampoc es concreten normes estilístiques sobre el mobiliari públic urbà quan sí que hi ha normes equivalents per als particulars. També instem a resoldre les contradiccions entre el catàleg, que protegeix gran part d’immobles d’una zona que al mateix temps el PGOU considera un PRI -Pla de Reforma Interior, o que es cree una “oficina tècnica d’assessorament” especialitzada en els immobles catalogats.

Con a colofó d’aquesta forma de fer política participativa apegada a les inquietuds i demandes de la ciutadania hem elaborat, a petició de molts ciutadans, un model d’al·legació que hem fet arribar a cadascun dels 300 immobles catalogats per tal de presentar-lo si consideren oportú. És un model d’instància que sols ha d’omplir el ciutadà amb les seues dades i assenyalar amb una creu l’al·legació o al·legacions que consideren oportunes.

Més Algemesí vol destacar la importància que té fer una política basada en els interessos dels ciutadans, una política que, en aquesta ocasió, ha estat molt ben acollida i valorada per la ciutadania.

Lamentem profundament que l’Ajuntament, per contra, no haja pres unes iniciatives semblants i haja gestionat tot aquest tema prou d’esquenes a la ciutadania, ja que ha semblat que tenia interès de passar de puntetes sobre un assumpte tant important. Considerem que les formes de fer política així com la política de comunicació i d’implicació de la ciutadania en els assumptes que els afecten directament deu donar un gir de 180 graus.

Josep Bermúdez MÉS ALGEMESÍ

 
 

El pintor Conrado Meseguer dona una de sus obras al Ayuntamiento de Sueca

 
 

El reconocido pintor suecano, Conrado Meseguer, ha querido regalar al Ayuntamiento de Sueca, y por extensión a todo el municipio, una de sus obras en agradecimiento al Consistorio por su colaboración en la coedición de un libro que recoge la mayoría de las obras del artista, en concreto 384 de sus cuadros. Esta publicación, que lleva por título Als que sentiren la terra, ha sido creada con el objetivo de recaudar fondos

para la Fundación Salvador Tatay Meseguer, el nombre de uno de los nietos del artista que padece una discapacidad. “Quiero agradecer al Ayuntamiento todo su apoyo en la realización de este libro que recoge mi obra y cuyos beneficios irán destinados a la Fundación que he creado para ayudar a las personas que sufren algún tipo de discapacidad, como mi nieto. Por ello, les hago entrega de este cuadro en el que represento una de las facetas del trabajo de la tierra, en este caso representada por un caballo”, ha señalado Conrado Meseguer.

“Conrado nos presentó el proyecto de publicar un libro de estas características y nos pareció muy interesante, no sólo por el valor de la obra pictórica que recoge, sino también por la vertiente personal y humana de ayuda a las personas con discapacidad a través de esta Fundación. El Ayuntamiento de Sueca, junto a otros consistorios y entidades de nuestro municipio, ha colaborado en la edición de una magnífica obra”, ha afirmado el concejal de Cultura y Publicaciones, Josep Navarro. “Conrado ha querido obsequiar al municipio de Sueca con este cuadro y ha querido que sea expuesto en un lugar emblemático como es alcaldía. Para nosotros es un orgullo tener un pintor tan importante y reconocido como Conrado, y queremos agradecerle que haya tenido este detalle con todo el municipio”, ha señalado el alcalde de Sueca, Salvador Campillo.

Han patrocinado la publicación del libro Als que sentiren la terra: los ayuntamientos de Sueca, Chulilla y Bétera; y varias entidades y empresas, algunas de nuestro municipio, como la Cooperativa Unió Cristiana, Ruralcaja, Asempreses, Sociedad Recreativa ‘La Agricultura’, Etygraf, Imprenta Palacios, Galería Segrelles, Agromas, Garcima, Asociación Valenciana de Agricultores, Torre Oria, Balneario de Chulilla y Parque Natural de La Albufera.

Ajuntament de Sueca

 

Video Ribera TV - La I Fira Gastronòmica “Tómate El Perelló” supera les expectatives

 

 

NOTICIAS DE LA RIBERA DEL XÚQUER

ACTUALIZACIÓN DURANTE TODO EL DÍA

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal