Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.892 Fotografías: 108.879 Comentarios de usuarios: 125.587
martes, 22 de mayo de 2012
1

El cadet Gruphac NB Alzira encarrila l’eliminatòria en l’últim quart (52-38)

El conjunt entrenat per Alberto Lahoz s’imposa al Bàsquet Altea en el partit d’anada de les semifinals de la categoria d’IR Zonal

Una vegada aconseguit l'ascens, el cadet masculí Gruphac Nou Bàsquet Alzira s'enfrontava dissabte passat al Bàsquet Altea en el partit d'anada de les semifinals, buscant un lloc en la final del campionat d’IR Zonal. Després d’un partit molt igualat, el conjunt que entrena Alberto Lahoz només va ser capaç de marcar diferències en el marcador en un gran últim quart en què va anotar un parcial de 22-5.

Els jugadors alzirenys van tindre un bon inici de partit amb un joc trepidant i encarant l'anella amb facilitat, però la falta d'encert, les errades en algunes cistelles fàcils i l'efectivitat ofensiva dels visitants provocaren que l'avantatge a la fi dels primers 10 minuts fora de tan sols 2 punts (10-8).

Abans del minut 2 del segon quart, l’Altea ja s'havia posat per davant (10-14) aprofitant la relaxació defensiva dels alzirenys que perderen intensitat i tensió. Els de la Marina continuaven castigant l'anella local, sobre tot en llançaments a mitja i llarga distància, com ho demostren els dos triples transformats en este quart, i aconseguien arribar als vestidors amb una renda de 3 punts (19-22).

En la represa, l'entrenador visitant va plantejar una defensa en zona molt tancada que el Gruphac intentava superar amb llançaments des de fora, però com que no era el dia dels tiradors, la confiança dels alzirenys anava minvant, el temps de cada possessió corria i s'allargava sense que ningú s'atrevira a llançar. Un parell de contraatacs serviren per posar al Gruphac per davant però ràpidament l’Altea tornava a recuperar la iniciativa en l'electrònic.

Amb una defensa ordenada, el Bàsquet Altea tenia prou amb aprofitar les errades i la desesperació dels nostres cadets que s'estavellaven contra una zona que no sabien com traspassar, i el tercer quart acabava amb els mateixos 3 punts de desavantatge amb què havia començat (30-33).

Arribats a l’últim quart, el Gruphac no tenia més opció que recórrer a l'heroica. Els jugadors visitants no pogueren resistir la intensa pressió i el fort ritme que van imposar els alzirenys, que, a base de recuperacions i contraatacs, van firmar un parcial de 17-0 (47-33). A falta de minut i mig, la diferència arribava fins als 17 punts però una cistella i un tir lliure dels de la Marina servien per a deixar el marcador en el definitiu 52-38.

Al remat, el Gruphac Nou Bàsquet Alzira va aconseguir un bon resultat de cara al partit de tornada, però que en cap cas és definitiu. Els jugadors que entrena Alberto Lahoz han de viatjar dissabte que ve a Altea amb la màxima concentració per a no vore’s sorpresos. Està en joc una plaça per a la gran final del diumenge 3 de juny.