Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 25 de abril de 2012
Clic en la foto para ampliar

María José Català, consellera d’Educació
Ver imágenes de esta noticia
1

 Segons la Federació d’Ensenyament de CCOO, la consellera d’Educació “va fer ahir a Carlet un exercici de sàtira i ironia propi del típic sainet valencià”

“Les seues declaracions en la seua visita ahir a Carlet resulten còmiques i gracioses però estan fora de context ja que no estan extretes de cap representació teatral”


 

La senyora Català ha anunciat que l’augment de ratios sols s’aplicarà en aquesta comunitat en aquells centres que tinguen una demanda major de la ratio establerta, d’aquesta manera assegura que les famílies podran tindre millor opcions d’escollir els centres en el que vol que estudien els seus fills o filles.

El que la senyora Català no ha explicat és el que passarà en aquells centres que poden veure com se’ls suprimeix tota una línia degut a l’augment de la ratio en un altra escola o institut, i tampoc ha explicat en quina situació quedaran les famílies que vulguen escollir aquests centres i que no puguen per què al curs vinent l’oferta de la seua escola es redueixi a la meitat de l’actual. Per tant no s’ampliaran les possibilitats d’escollir per a tots per què l’augment en uns centres pot suposar la desaparició parcial o total dels altres.

Cal recordar que les ratios actuals són el fruit d’una negociació que possibilitava els desdoblaments de grups a partir de 25 alumnes (26-27 en la pràctica) i per tant la desaparició d’aquestes si que comportarà massificació de les aules que en la major part dels casos ni tan sols tenen les infraestructures adients per a tolerar aquesta quantitat. Les ratios establertes en la LOE són iguals per al conjunt de l’estat i estan en la mitjana de la Unió Europea i per tant la senyora consellera enterboleix el seu discurs amb informacions no contrastades.

La Consellera també ha manifestat que la convocatòria de vagues afecta a la qualitat de l’ensenyament però ha oblidat que aquestes obeeixen a les polítiques de gestió dels governants i es realitzen per a evitar uns retalls que efectivament van a provocar més fracàs, més abandó escolar, més marginació i més exclusió social.

Plantejar que l’augment de ratios fa el sistema més equitatiu i assegurar que no afecta al fracàs escolar és vertaderament per posar-se a riure i no parar, llàstima que no s’hagi dit des d’un entaulat sinó per part de la més alta responsable de la Conselleria d’Educació Valenciana. Vertaderament abans d’accedir a aquest càrrec es deuria fer un interinatge en qualsevol aula de qualsevol centre educatiu del territori valencià per a deixar d’ofendre als treballadors i treballadores i a les famílies que participem activament en la vida de les escoles i que sabem de la dificultat que comporta atendre a un grup d’alumnes en un aula, dificultat que augmenta exponencialment en incrementar-se el nombre d’alumnes.

Senyora Català poses la bata! Faça una estada d’una setmana a qualsevol escola! És gratuïta! Segur que es sorprendrà del treball que fa el professorat i de la realitat de les escoles i instituts, aleshores segur que estarà una mica més preparada per a governar.

M. Puig

 

 







 

                 

.-000024                             .-000045                                .-000095                                 


.-000128               

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal