Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.590

Vicent Sales llançant a cistella
Ver imágenes de esta noticia
1

El Nou Bàsquet Alzira torna a la senda de la victòria en guanyar l’Alcàsser

L’equip s’anota una victòria que li permet tallar la ratxa de tres partits consecutius sense conèixer el triomf

El sènior masculí del Nou Bàsquet Alzira es va reconciliar amb la victòria a costa del CB Alcàsser (84-61) després d'una ratxa negativa de tres derrotes consecutives. Després d’un primer període igualat, la victòria dels homes entrenats per Alberto Lahoz es va forjar en el segon quart, en el qual un parcial de 30-17 va decantar el partit del costat dels alzirenys.

Els primers punts van ser per als visitants (0-4; min. 3), però els jugadors alzirenys van reaccionar i Vicent Sales anotava un triple que posava als nostres per davant (7-4; min. 5). De totes maneres, el Nou Bàsquet Alzira no trobava el ritme de partit, despistat en defensa i sense les idees clares en atac, davant un Alcàsser ordenat que castigava amb el seu joc interior en el primer període, que va finalitzar amb un marcador 19-16.

Els jugadors alzirenys van eixir amb una altra mentalitat en el segon quart i això es va traslladar a l’electrònic amb un 34-27 en apenes cinc minuts. Un parcial de 7-0 cimentat en la millora defensiva i l’encert en el tir exterior, amb uns bons minuts d'Óscar Martínez i els triples de Vicent Sales, va facilitar que els nostres se n’anaren en el marcador (41-27; min. 18). Les recuperacions en defensa i els contraatacs posteriors –amb mate inclòs d’Óscar– van elevar la diferència fins a arribar al descans amb un 49-33.

El pas pels vestidors va ser molt millor per als alzirenys, que van augmentar la diferència fins als 20 punts (55-35; min. 23) per a acabar amb les esperances de l’Alcàsser. No obstant això, les errades ofensives i les pèrdues de baló van impedir que el Nou Bàsquet Alzira posara la sentència al partit.

A més, els homes interiors alzirenys trobaven moltes dificultats per tancar el rebot defensiu, la qual cosa donava segones opcions a l’Alcàsser que li servien per a mantenir la diferència. Una tècnica assenyalada al jugador local Rafa Ros servia als visitants per a reduir el desavantatge per baix dels 20 punts al final del tercer període (68-49).

L’últim quart, amb tot decidit, només va servir per a saber quina seria la diferència final. Després dels dos minuts inicials, en els quals cap dels dos equips va estrenar el marcador, els nostres van tornar a ampliar l’avantatge per damunt dels 20 punts. Amb el Nou Bàsquet Alzira dominant el marcador, el partit va entrar en una fase d’anada i tornada d’una cistella a l’altra. L’equip entrenat per Alberto Lahoz va aconseguir arribar als 24 punts de diferència (83-59) fins al definitiu 84-61.

Al remat, victòria balsàmica del Nou Bàsquet Alzira que li permet tallar la ratxa de tres partits consecutius sense conèixer el triomf a l’espera de visitar la pròxima jornada una altra pista difícil, la del CB Alginet.

Derrotes de les xiques i victòria dels júniors

Pel que fa a la resta de la jornada, el sènior femení que entrena Dani Cuenca no va poder aconseguir la victòria contra el líder de la categoria, el Dénia BC (36-55). El Nou Bàsquet Alzira va tindre al líder contra les cordes durant la primera meitat, i tan sols un mal minut final va impedir a les jugadores alzirenyes arribar al descans amb avantatge (17-19). En la represa, les nostres sèniors van tindre dificultats per a mantindre el ritme, cosa que va aprofitar el rival per a anar-se’n en el marcador de manera lenta però definitiva.

D’altra banda, l’equip júnior masculí, Base Sportleader Alzira, va aconseguir la victòria en el duel comarcal a la pista del CB Algemesí (50-68). El conjunt alzireny va saltar a la pista especialment motivat i va començar a marcar diferències des de ben prompte, per a arribar al descans per davant (27-35). En la segona part, els jugadors entrenats per Fran Pérez “Villa” van incrementar l’avantatge fins als 20 punts per a emportar-se la victòria.