Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.844 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 12 de marzo de 2012
Clic en la foto para ampliar

Il•lustració per a este conte: Doris
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Jazz interruptus
Un relat curt d’Albert Reina

“Quan la dona estava a punt d’eixir de l’auditori, s’alçà darrere d’ella una dona que li va donar un puntelló al cul”


 

Inventari de confusions

-------------------------------------------
Albert Reina
 

El saxofonista finalitzava la seua improvisació amb unes notes atenuades que es barrejaven amb els aplaudiments del públic. Mirà amb complicitat al trompetista, que bufava al buit, es mullava els llavis i movia àgilment els dits de la ma dreta damunt dels pistons de l’instrument preparat per començar el seu torn de lluïment. Darrere, el contrabaix s’aplicava i negava amb el cap, amb els ulls tancats, mentre que el bateria tocava, no menys extasiat, fent amb el cap un moviment d’afirmació. Tocaven Recorda-me, en memòria del gran Joe Henderson. Algú digué una volta que el jazz és la música de la intel·ligència.

Just en eixe moment li va sonar el telèfon mòbil- reggaeton- a una dona de mitjana edat que hi havia entre el públic. Lluny d’apagar-lo discretament, comprovà a la pantalla qui volia ser el seu interlocutor i despenjà.

En veu alta:

-Eh, bandida! Com estàs?

-Es que estic en un concert de música.

En veu més alta, pràcticament cridant:

-Què dius? No t’escolte bé!

Poc a poc les mirades hostils i algun que altre comentari de reprovació anaven envoltant-la.

- Sí, un quilo d’arròs per a huit persones.

- La carn ha d’estar ben sofregida, i que no es creme el pebre roig.

El trompetista deixà de tocar i s’apropà al límit de l’escenari mirant amb hostilitat cap a les primeres files. La dona, que ja havia penjat, es dirigia ara sense baixar el volum de la seua veu al seu veí de seient:

- Era una amiga, que encara no sap com es fa la paella. És que hi ha gent per a tot!

En eixes el trompetista, que ja havia identificat a la causant de la interrupció, baixà de l’escenari d’un bot, es ficà pel mig del públic i avançà cap a ella. Li va donar la trompeta a l’home que estava al costat, agafà la dona pel coll de la brusa, l’alçà del seient i començà a alternar calbots i galtades de baixa intensitat.

Abundants, això sí. Després li arrancà el telèfon de les mans, el va tirar a terra amb violència i el xafà reiteradament. Amb mirada assassina li digué:

- O te’n vas d’ací o te clave la trompeta pel pusterol!

La dona, despentinada i atordida, va agafar la jaqueta i la bossa i desfilà davant de la gent de la seua fila per arribar al corredor. El telèfon havia quedat destrossat a terra, als peus d’un xic jove que li va donar una puntada rabiosa que el desplaçà uns metres més avant.

Quan la dona estava a punt d’eixir de l’auditori, s’alçà darrere d’ella una dona que li va donar un puntelló al cul. Un home major es va apropar a ella i la va ahuixar com si fora un gat, amb els braços en alt.

El músic va recuperar el seu instrument, tornà a l’escenari, evidentment alterat i indignat, i es dirigí al públic:

- Es que no aguante la falta de sensibilitat i respecte.

Bateria. Contrabaix. Que sí. Que no. El trompetista va continuar on ho havia deixat. El públic aplaudia.

 
 
 

 

                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000064                                                                                                                                  .-000012

                          
 .-000123                                                                                                                                  .-000021

 



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasAlbert Reina
SeccionesRincón literario

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal