Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
jueves, 8 de marzo de 2012
1 2

El Nou Bàsquet Alzira suma a Requena la setena victòria consecutiva

El conjunt entrenat per Alberto Lahoz aconsegueix el triomf en un partit disputat en el que els atacs es van imposar a les defenses

El sènior masculí del Nou Bàsquet Alzira continua amb la bona ratxa després d’aconseguir la victòria dissabte a la pista del Juventud Requena (80-102) en un partit duríssim, tant per la resistència que va oferir el rival, com per la rigorositat dels àrbitres, tant en una cistella com en l’altra. Sobre la pista es van vore dos equips que juguen a un ritme molt alt, i que aposten per la velocitat al contraatac i el dinamisme en el joc estàtic.

El partit va arrancar amb un primer i un segon quart igualats, amb alternances constants en el marcador entre els dos equips (es va passar de l’1-6 al minut 3 al 14-10 al minut 6). Els atacs s’imposaven a les defenses i els dos conjunts intentaven córrer i buscaven anotar ràpid. Durant el primer quart i mig, tot el protagonisme ofensiu per part del Nou Bàsquet Alzira el va tindre el capità Alberto Tejedor, qui va anotar 18 dels 44 punts de l’equip.

Malgrat anar per davant en l’electrònic durant tot el segon quart, amb avantatges mínims (34-39; min. 16), el Nou Bàsquet Alzira no mostrava la consistència defensiva dels darrers partits. La falta de concentració en defensa castigava als jugadors entrenats per Alberto Lahoz en forma de faltes personals. No obstant això, l’escàs encert en els tirs lliures per part de l’equip local ajudava als jugadors alzirenys a mantenir-se per davant en el marcador. Dues cistelles consecutives de Dani Ibáñez permetien arribar al descans amb un resultat de 41-44.

En la represa, va continuar la mateixa dinàmica del primer temps, amb avantatges mínims per al Nou Bàsquet Alzira i els atacs imposant-se a les defenses (52-54; min. 24). Durant el tercer quart, l’aparició de David Díaz, que es va mostrar molt encertat en els llançaments exteriors, amb 12 punts, servia per a començar a marcar diferències.

A més, l’encert dels homes d’Alberto Lahoz en els tirs lliures en el tram final –amb un immillorable 9 de 9– contribuïa a trencar el partit per primera vegada, gràcies a un parcial de 3-16 que deixava el marcador en 64-78 en acabar el tercer període (23-34 en este quart).

El començament de l’últim quart va demostrar que el Juventud Requena no anava a donar el partit per perdut. Les cistelles se succeïen per part dels dos equips, encara que el Nou Bàsquet Alzira mantenia l’avantatge en torn als 17 punts, fins que va emergir la figura de Rafa Ros, qui, amb 7 punts quasi consecutius, elevava la renda fins als 23 (74-97; min. 35) i deixava el partit vist per a sentència. En els darrers minuts, el Nou Bàsquet Alzira va superar el centenar de punts per primera vegada esta temporada, gràcies als llançaments des del tir lliure.

Al remat, l’equip alzireny es va emportar un triomf molt important de Requena, que el manté prop dels millors equips de la categoria autonòmica, abans d’afrontar la part més dura del calendari. La primera pedra de toc és el dissabte que ve contra el quart classificat, el CB Montcada (Pavelló Fontana Mogort, 16:30 hores).

Derrotes dels sèniors i victòria dels júniors

Pel que fa a la resta de la jornada, el sènior masculí “B”, Blasmetal Aluminis Alzira, va perdre a la pista del líder, el Bàsquet Comenius (67-48). La primera part va ser prou igualada i la defensa zonal plantejada pels jugadors entrenats per José Borrull va ser capaç d’aguantar les envestides dels locals. No obstant això, en la represa el Comenius va imposar la seua superioritat física i la major qualitat individual per a anar ampliant l’avantatge i endur-se el triomf.

El sènior femení que entrena Dani Cuenca tampoc no va poder aconseguir la victòria a la pista del CB l’Alfàs (62-53). Després d’uns primers minuts igualats, les locals van estar un poc més encertades en la faceta ofensiva i van marcar els primers avantatges abans del descans (30-24). En la represa, les jugadores alzirenyes van elevar la intensitat defensiva i van millorar el joc ofensiu, però això no va ser suficient per a reduir la diferència.

D’altra banda, l’equip júnior masculí, Base Sportleader Alzira, va aconseguir la victòria en la visita al Bàsquet Cullera (44-62) i es manté en les posicions altes de la classificació. Els jugadors entrenats per Fran Pérez “Villa” van imposar un fort ritme d’inici, controlant el rebot i imprimint molta velocitat al seu joc en atac, però l’equip local va reaccionar en el segon quart i va reduir el desavantatge abans d’arribar al descans (23-27). En la represa, el Base Sportleader va saber apretar en defensa i va incrementar l’avantatge per a emportar-se la victòria.