Sábado, 18 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.252 Año: 18 Noticias: 46.061 Fotografías: 109.063 Comentarios de usuarios: 125.655
EL SEIS DOBLE
lunes, 20 de febrero de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

 S'ha dut a terme a Alzira la VI Jornada d’Onomàstica, Toponímia i Antroponímia de la Ribera

S’han batut rècords de participació en este tipus de jornades, concretament hi havien inscrites 106 persones per a participar


 

El passat divendres, al saló d'actes de la Casa de la Cultura d'Alzira, es va celebrar la VI Jornada d’Onomàstica. A l’acte inaugural es presentà la edició del llibre amb les actes de la V Jornada d’Onomàstica que es va celebrar l’any passat a Dénia, a més d’un fullet de la Toponímia Municipal d’Alzira, editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), en col·laboració per primera vegada amb l’Institut Cartogràfic Valencià i que pertany a la col·lecció Toponímia dels Pobles Valencians. L’Arxiu municipal ha participat activament en l’elaboració del fullet. La llista serà posteriorment ampliada quan l’Ajuntament aprove els annexos toponímics, rurals i urbans i que s’incorporaran al Reglament. 

Estigueren presents en l'acte membres i tècnics de l’AVL; Carlos Correal, José Luis Palacios i Ana Alarcón del Partit Popular; Enrique Alborch, Isabel Aguilar i Faustino Andújar del PSOE; Adelaida Pau de Compromís i Iván Martínez d’Esquerra Unida, a més de historiadors professors i públic en general.

Cal destacar que a Alzira s’han batut rècords de participació en este tipus de jornades, concretament hi havien inscrites 106 persones per a participar. Una jornada que acosta els historiadors i col·laboradors del Corpus de la Toponímia de tota la Ribera i també a nivell nacional.

L’acte va començar amb la recepció de participants. Seguidament es va procedir a la presentació de la jornada a càrrec del president de l’AVL, Ramon Ferrer, i el regidor de Cultura, Carlos Correal, així com la presentació del fullet de toponímia municipal d’Alzira per part de l’acadèmic Emili Casanova.

Seguidament, Aurelià J. Lairón, arxiver municipal d’Alzira, va donar una conferencia titulada “Els canvis de la toponímia urbana d’Alzira al llarg de la història a través de la documentació municipal”.

En acabar la conferencia es va passar a la ponència preparada per part de Jesús Lleonard Giménez, qui va parlar del Reglament de Toponímia de l’Ajuntament d’Alzira.

Per altra banda, Pura Santacreu va fer una exposició sobre “Els coneixements toponímics dels joves d’Alzira sobre les partides rurals”.

Ramon Ferrer, degut a lo avançat de l’hora, va ajornar la seua ponència “Toponímia de la Ribera. Comparativa entre els Llibre del Repartiment i la Crònica de Jaume I” per a la jornada del dissabte.

Amb un intercanvi de preguntes entre el públic i els membres de la taula es va donar per finalitzada la jornada.

Miguel Á. Martínez



.-000019
 
 
 


                          
 .-000112                                                                                                                                  .-000079
                          
.-000021                                            .                                                                                                .-000065
                           

.-000071                                                                                                                              .-000072


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Bissente - 23/02/2012
i el dissabte no va continuar? però com els polítics no anaren ja no hi ha notícia, ni conferències ni res. Quina vergonya d'article.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal