Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
lunes, 20 de febrero de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Debate (44)
¿Abuchear el himno español es libertad de expresión o una falta de respeto?

EL SEIS DOBLE. El diario digital que escucha a los alzireños. Foro colectivo destinado a los usuarios que deseen hacer pública su opinión, queja, pregunta o debatir acerca de cualquier tema


 

Barcelona y Athletic Club de Bilbao jugarán próximamente la final de la Copa del Rey reeditando aquella que se disputó en 2009. Entonces, el conjunto azulgrana se llevó la victoria, aunque el partido dejó una imagen para la Historia: la pitada de la mayoría de espectadores al himno nacional, que lo hizo inaudible durante los prolegómenos del partido.

El Rey Juan Carlos vivió la escena en el palco e incluso la manipulación de las imágenes que hizo TVE para atenuar el suceso, le costó el puesto a más de un profesional de la televisión pública. 

El próximo mes de mayo, cuando estos clubes repitan final, todo hace indicar que podría volver a repetirse la misma situación.

Ya hay un sector de seguidores de ambos equipos que se muestra muy activos dejando claro cuál es su posición al respecto. Tanto en foros como en redes sociales proliferan, desde la semana pasada, los testimonios donde afirman que no acudirán al estadio sólo para animar a su equipo, sino que aprovecharán para mandar un mensaje político silbando el himno de España y evitando que se escuche en los momentos previos a la disputa del gran partido de Copa.

 
Y tú… ¿qué opinas?

¿Abuchear el himno español es libertad de expresión?

¿Abuchear el himno español es una falta de respeto?

 

 

 
 
https://www.elseisdoble.com/uploads/image/RECURSOS%20GR%C3%81FICOS/Ficha%20domin%C3%B3%20madera%2019k.gif
¿Qué dicen al respecto los alzireños de esta noticia?


- Puedes opinar debajo de estas líneas, en el apartado “Comentarios”.

 
- Si quieres abrir un debate nuevo, hazlo enviando tu opinión, queja o pregunta a nuestro correo [email protected]
 
Participa en otros debates abiertos en EL SEIS DOBLE
https://www.elseisdoble.com/uploads/image/RECURSOS%20GR%C3%81FICOS/Bot%C3%B3n%203.gif
 

 

                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000002

                          
 .-000064                                                                                                                                  .-000012

                          
 .-000123                                                                                                                                  .-000021




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

El Debate. Foro Público

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 20/02/2012
Silbar al himno de un estado, sea cual sea, es una falta de respeto y una respuesta pueril e incoherente a una pretendida incomprensión política.
Si no desean participar en la competición son libres de no hacerlo, que hagan su propia federación, su propia liga y su propia copa, sus estatutos seguro que se lo permitirían y de esa forma el Barcelona se aseguraría la Liga y el Athletic jugar la Champions de vez en cuando.
Lo que me sorprende es que estos señores que generalmente son hijos o nietos de extremeños, andaluces, gallegos o manchegos, renieguen de esa forma de la tierra de sus antepasados, serán cosas del adoctrinamiento o del furor del converso, no sé.
Martínez - 20/02/2012
Silbar el himno, al igual que quemar banderas debería estar perseguido por la ley y penado con cárcel. solamente con escychar el nimno deberíamos ponernos de pie y estar orgullosos de ser españoles. Ninguna nación ha sido tan grande como España y ninguna tan maltratada por sus propis habitantes.
En el caso del fútbol, S.M. debería haberse ido y el partido no se tendría que haber jugado y los dos equipos expulsados de la competición por algunos años. Es inconcevible que se silbe el himno nacional amparándose en una mal entendida libertad de expresión.
Para la próxima final habría que extremar las precauciones y detener a todos esos alteradores del orden público que silban el himno y abjuran de España.
fran - 20/02/2012
estoy de acuerdo con viejo que es una falta de respeto,pero el resto del comentario ya es tonteria porque poner como ejemplo el futbol cuando año tras año en la crema de la falla de la plaza del ajuntament de valencia tras el himne regional y suena el himno español,tambien se escuchan silbidos hacia el y en alicante en la crema de les fogueres cuando suena el himne regional los mismo e insultos hacia valencia,porque nos metemos con los de fuera si aqui somos igual
p.d. por cierto viejo.una mane en la porteria de alves
alziro - 20/02/2012
Al redactor del artículo le diría que la respuesta a su pregunta es: AMBAS. El problema es que la sociedad no entiende bien el concepto de libertad de expresión, que suele confundirse con la "libertad de decir lo que le venga en gana a cada uno, en el momento que quiera, aun sin ningún fundamento y faltando al respeto". En líneas generales, ya de por sí el concepto de LIBERTAD, a secas, es confundido y tergiversado por las masas.
eduardo francisco mascarell - 20/02/2012
aunque no me gusta, me parece una total falta de respeto.
Pere Peres - 20/02/2012
El cas és que quan aquell qui ostentava la Presidència del Govern era escridassat any rere any en la desfilada de les forces armades, els hooligans mediàtics del PP apel.laven a l'ús del dret cívic dels qui s'hi congregaven per fer la pitada de la mateixa manera que en el seu día esgrimien aquesta mateixa llibertat per riure-li els destrellats a "Paquita la rebentaplenaris". Ara bé, quan són altres els ciutadans que manifesten la seua disconformotitat en un afer com aquest de la Corona, els mateixos hooligans els acusen de manca de respecte o si més no dirèctament de gentola... Res de nou.
Per altra banda cal assenyalar que la megafonia de Mestalla està recolzada amb un sobredimenionament per a blindar la "marcha granadera" que consta de 100kw adicionals capaços d'atronar a 120 decibels. Hi ha per a deixar-te sord. No debades la OMS situa aquest nivell de so en el llidar del dolor. Si no vols arròs el caramull és debades.
Potser el veritable debat siga monarquia o República. Escoltarem l'escridassada.
baphomet - 20/02/2012
Clar alziro, i per a això ja estàs tú, per explicar-li a la xusma el concepte. Obviament és una falta de respecte, però també forma part de la llibertat d'expressió. Com moltes altres coses en la vida.
Guelo, tu que ho saps tot, hauries de saber què, si no tenen federació i seleccions esportives pròpies no és per què no ho hagen demanat, sinó per què els qui ho han de decidir (els nacionalistes espanyols com tú) no els ho permeten. Així que "seguro que se lo permitirian", es una afirmació teua que els fets demostren falsa, com quasi totes les coses que afirmes. La resta, sobre l'orige dels que xiulen l'himne espanyol als camps de futbol, pura demagògia nazionalsocialista. Què per poder escriure valencià, i parlar-ho, sense que gentola com tú li ho retrega, caldrà mostrar "puresa racial" des de la quarta generació???? No pot estimar la llengua dels valencians un fill d'un extremeny, nascut a les nostres terres???
A Martínez el fatxa no solament el defineix la seua manca de cultura, sino altres virtuts pàtries com la misogínia, l'estima pel maltracte animal, i l'alèrgia a la democràcia. Cremar l'ensenya espanyola, o faltar el respecte als símbols, ja està penat per la llei espanyola, tot i què tú no ho sàpigues. Altra cosa és que fer apologia sobre crims de lesa humanitat no ho estiga encara, i per això poden escriure energúmens com ell. Precíssament, comentaris com els seus (què son molt més que faltes al respecte), son els que impulsen a persones decents a xiular l'himne i abominar dels símblos que tant agraden aquest tipus de persones.
Espi - 21/02/2012
Haber haber "baphomet" como esta el tema ? Dios mio, pero haber que nacionalistes españols ni que polles, simplemente no forman federaciones y selecciones a nivel mundial por el simple echo del DINERO ! Tu te piensas que la gente va a ver una partido del FCB contra el Sabadell ? o L'hospitalet ? Jajaja simplemente no les conviene !! A lo máximo que optarían seria a la champions y ya ni eso porque se vería claramente el declive de su talonario y los jugadores tan grandes comenzarían a irse, por mi que se hagan su propia liga y copa de su ignorante "país" ! Así la liga estaría mas disputada y todos contentos no ?

AMUNT VALENCIA ! UY 83
ANTI CULÉS !
baphomet - 21/02/2012
A VER, A VER, Espí, ufff!!! Efectívament, com està el tema!!! Països xicotets a Europa, com Holanda o Bèlgica, han parit clubs de futbol campions d'Europa en totes les seues competicions. Gran Bretanya està dividida en cinq federacions, i els clubs anglesos competeixen huí en dia amb els millors d'Europa, i altres clubs d'Escocia també tenen més guardons europeus que molts equips de la nostra lliga. Podria contradir-te també amb el fet què els espanyols no voleu acceptar les seleccions esportives catalana i vasca per què la major part dels components de la selecció espanyola de futbol, o de basket, son catalans o vascos (les "províncies" espanyoles que més jugadors han aportat a la selecció de futbol son Guipúscoa, Biskaia i Barcelona), sense parlar d'altres esports minoritaris com l'hockei, la natació, etc. Però res d'això té importància davant la qüestió principal: Les Federacions esportives de Catalunya i Euskadi HAN DEMANAT, de forma reiterada, el seu dret a competir internacionalment amb seleccions pròpies, rebent sempre la negativa per resposta per part de la Federació Espanyola. Així ha passat i la resta son bobades. Si tan clar ho teniu deixeu-los competir; al cap i a la fi, veure el Barça fent el ridícul a la "Champions", com un club menor, també us agradarà!!!
Per parlar de la ignorància dels països, podries mostrar tú una mica de cultura general: Utilitzar el verb "Haber" en comptes de l' "a" davant del verb "ver" és una errada impròpia d'un alumne de primària, igual que confondre el verb "echar" amb el d' "hacer" (el simple hecho...).
Pel demés, Amunt València, faltaria més!!! Mira tú, si els catalans gaudiren de lliga pròpia ens haguerem pogut estalviar la maneta de diumenge!!!
alziro - 21/02/2012
baphomet, me pareix molt bé que les Vascongades i Catalunya demanen seleccions pròpies, el problema és que ixes mateixes federacions no volen aplicar-s'ho fent lligues pròpies (te recorde que en Escòcia tenen selecció i LLIGA pròpia, els equips escosesos no competixen contra els atres clubs britànics). Com bé ha dit Espi, el gran problema són els diners, les quantitats estratosfèriques que guanyen jugadors del Barça, Espanyol, Bilbao, Reial Societat i tot el volum que menegen s'afonaria dràsticament... en atres paraules, no els convé. Pero sí que els convé tindre seleccions nacionals, perquè "papá Estado español" corre en els gastos. Són hipòcrites... pero no, tontos no són.
baphomet - 21/02/2012
alziro, tot i que ens estem desviant del tema (encara que ja he expresat la meua opinió) et diré que tens raó: Tontos no son. Faltaria més. Però tu saps, supose, que des de posicions i interessos distints, es poden arribar a acords satisfactoris per ambdues parts. Jo tinc el convenciment què son les Federacions esportives espanyoles les què posen pegues, per què tenen una idea unitaria d'Espanya que impossibilita als territoris gaudir de seleccions esportives pròpies i no a l'inrevés. Torne a repetir, hi hà lligues què hui en dia es consideren "menors", amb grans equips europeus, i amb moltíssims títols en totes les competicions (cas de l'Ajax, el PSV, el Celtic o el Rangers), mentre que hi hà equips de països molt grans, com els de l'actual Russia o Ucraïna, abans temibles, que a hores d'ara no tenen cap potencial. Saps perfèctament que els diners que perceben els clubs, huí en dia, no provenen en la seua major part de socis o espectadors al camp, sinó, precíssament, per les participacions a la Champions League pels drets de televissió. Podríen tindre grans equips igual amb lligues pròpies.
Pere Peres - 21/02/2012
baphomet, vaja per davant que no tinc ni idea de futbol però el cas és que llegint el teu comentari m'he enrecordat d'aquell programa televisiu on un grup de ciutadans feia preguntes a un representat d'alguna opció política i on Carod-Rovira digué allò de "yo me llamo como me llamo aquí y en la China Popular y en la otra". Doncs el cas és que quan algú li preguntà al llavors President d'ERC per com quedaria la lliga futbolera si Catalunya assolia la independencia Carod contestà que ell proposava una lliga amb Catalunya, Espanya i Portugal, veges tu... Tindria collons que per veure disputar una lliga amb el Madrid, el Barça, el Porto i el Sporting de Lisboa, la causa independentista assolira adeptes.
Alziro quan dius això de ""papá Estado español" corre en els gastos." hauries d'afegir " i amb l'exopli" Vinga home.
viejo - 21/02/2012
Recordando, recordando, también recuerdo que Carod-Rovira ( de nacimiento Perez Diaz, tal vez se avergonzara), pidió a la federación española la creación de la Liga Ibérica y a la UEFA la creación de la Liga Europea, tanto Villar como Platiní, aún se están partiendo de risa.
Al observar el resultado de sus profundas gestiones, dejó de pedir la Federación Catalana de Fútbol independiente de la española, una cosa es el nacionalismo y otra mucho más importante, es el Fútbol, al menos eso interpretó el Sr. Carod-Rovira.
Pere Peres - 21/02/2012
Per cert güelo, huí el teu partit UpiD ha consagrat el seu ultraespanyolisme en un ridícul d'allò més espantós demanant la il.legalització d'Amaiur al congrés. Cap ni un de la resta de partits ha fet costat a la proposta. També veig que continues ostatge de la teua burrera irreductible i continues demanant la carta de ciutadania a la resta de ciutadans per saber l'orige dels seus avantpassats. Res de nou en algú deslletat amb la delació com a divisa.
Martínez - 21/02/2012
Seguro que Baphomet es el antipatriota que quema banderas y silba el himno. Con gente así este país nunca saldrá a flote.
El himno debería ser motivo de orgullo para todo los hijos de España. Siento envidia cuando veo a los franceses tararear la marsellesa mientras que en España silbamos el himno.
En mi coche llevo con orgullo una bandera de España y sólo por eso me han llamado facha ¡Vergonzoso!
baphomet - 21/02/2012
Martínez, segur que baphomet és just el contrari que tú, i ben orgullós de ser-ho. I no et criden fatxa per dur la bandera, t'ho criden per què ho eres, fins el tuètan. I pots presentar-ho com vullgues, però aquesta Espanya que tant dius estimar, precíssament quan més endarrerida social, política i econòmicament ha estat, es quan ha sigut governada per fatxes com tú, que s'enrrotlleu en la bandera però de forment ni un grà!!!!
Pere Pêres, recorde el programa del Carod, però hauràs de convindre que eixa proposta no és la que la major part dels catalans desitjen. A més, l'esport és molt més que futbol. Cert què en aquest cas pot ser juguen els diners en contra de clubs grans com el Barça, però la federació Catalana d'Hockei amb patins vé demanant fa anys tindre selecció i lliga pròpies, i ahí ja no juguen els diners pel mig ni val cap dels arguments que s'han donat per ací, i també han rebut sempre la negativa per resposta.
viejo - 22/02/2012
pereperez
El que yo vote a un partido no significa que esté de acuerdo en todas sus decisiones, eso lo dejo a papanatas fanáticos como tú, acostumbrados a las adhesiones inquebrantables para conseguir un puesto en el pesebre.
Por cierto ¿también has cambiado tu perez por el peres?
alziro - 22/02/2012
baphomet, precissament perque les majors fonts d'ingressos del clubs provenen dels drets televisius, publicitat en les camisetes, etc sobretot en la lliga... T'imagines lo que suposaria per als ingressos dels equips vascos i catalans no enfrontar-se al Madrid, Atlètic, Valencia, Sevilla, etc etc? Pedrien molts duros, haurien de desfer-se de mig equip i baixarien el seu potencial. S'ha de demanar tot o res, assumint tots les conseqüències, pero això de voler lo que convé quan convé resulta molt hipòcrita. Mentres no ho fagen se'ls nota massa que l'interés és purament econòmic, pero no esportiu ni tans sols "nacionalista".
Pere Peres - 22/02/2012
baphomet, no m'agrada el futbol. Mai de la vida he vist un partit sencer. Cap ni un. Quan en televisen un d'aquests multitudinaris aprofite per anar al cinema amb la seguretat de que no se m'asseurà ningú al costat a rostir roses... La manca d'una selecció nacional i d'una lliga nacional té la seva simetria amb la manca d'estat. Estem d'acord. Ara bé, altra cosa és l'espectacle. Deia Fuster que quan algú seu a taula deixa d'ésser un patriota i passa a ésser un comensal. Des de la meva absoluta ignorància en l'aspecte esportiu la proposta de Carod no em semblava dolenta.
Güelo, el meu "fanatisme" em porta a replantejar-me el vot cada vegada que acudisc a les urnes. Fins i tot puc dir que en 2004 vaig votar PSOE. Veges tu.
Martínez., des que Rajoy ha estat investit President del Govern et veig una mica desorientat, allò que els manxecs diuen "como vaca sin cencerro" Realment Don Mariano ha descobert que la seva continuïtat passa per continuar arrapant l'espai electoral al PSOE i per això la seva deriva cap a posicions´de centre abandonant l'espectre de l'extrema dreta deixant sense veu pocasoltes com tu. Però pots estar tranquil: "El rei ha mort, visca el rei" aquest espai ultradretà ha estat inmediatament ocupat per UPiD. De fet si sents Rosa Díez estàs escoltant alhora Carlos Dàvila. Exàctament el mateix discurs. Entre tots dos l'única diferència és el sexe i 40 o 50 quilos de cansalada magreta."La Gaceta" i "Intereconomía" ja tornen a tindre veu al congrés dels diputats.
Escoltarem l'escridassada del Barça Atlèthic de Bilbao.
baphomet - 22/02/2012
Vinga và alziro, que només nomenes els quatre equips de primera divissió que generen una poca audiència. Igual dona veure un Barça-Racing de Santander, que un Barça-Sabadell, que et recorde que va ser molts anys equip de primera!!! A la primera divissió hi hà, o ha hagut, equips com l'Extremadura, el Numància, el Gimnàstic, el Càdis, Granada, Alavés, Celta de Vigo, Oviedo, que ara militen, alguns d'ells, a Segona B, o a Tercera, o que tenen seu a ciutats més xicotetes que Badalona, Terrassa, Reus, o altres ciutats catalanes. La grossa dels ingressos venen dels drets de Champions, per això el València va tindre que vendre els seus campions del món quan no va poder classificar-se.
Martínez - 23/02/2012
Baphomet tú lo que eres es un antipatriota.
baphomet - 23/02/2012
No sé si soc patriota o no Martínez el fatxa. Francament no em preocupe per xorrades. Ara, això sí, pots estar ben segur; la teua pàtria no és, ni serà mai, la mateixa que la meua. I a molta honra!!!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal