Sábado, 18 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.252 Año: 18 Noticias: 46.061 Fotografías: 109.063 Comentarios de usuarios: 125.655
EL SEIS DOBLE
martes, 7 de febrero de 2012
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 La falla Plaça La Malva d’Alzira ha inaugurat la seua XX Setmana Cultural

Inclou l’exposició “Arrugas, de la viñeta a la pantalla”, un viatge visual per l’adaptació fílmica del còmic de Paco Roca


 
 

 L’auditori de la Casa de la Cultura va ser testimoni de l’acte inaugural de la XX Setmana Cultural que davall el títol”La veu de la ment” inclou l’exposició comissariada per Antonio Busquets, “Arrugas, de la viñeta a la pantalla”, un viatge visual per l’adaptació fílmica del còmic de Paco Roca, que es podrà visitar fins al dotze de febrer.

Marta Sanchis, vicepresidenta de Cultura de La Malva, va ser l’encarregada de presentar i fer l’introduccióen l’acte inaugural d’allò que enguany ha preparat la comissió en la seua Setmana Cultural.

En primer lloc va cedir el torn de paraula al comissari de l’exposició Antonio Busquets qui va agrair a Paco Roca, els col·leccionistes que han cedit originals, l’Ajuntament d’Alzira i a la falla La Malva per totes les facilitats mostrades per poder fer l’exposició.

Busquets va recalcar que a pesar que es tracta d'una exposició de “Arrugas” van decidir exposar menys material digital i afegir originals d'altres obres de Paco Roca a manera de retrospectiva que la fan especial, ja que hi ha material que mai s'havia exposat abans i esbossos que l'autor ha cedit amablement. El pati porticat de la Casa de la Cultura acull unes 60 peces i s'han quedat algunes fora per no haver-hi espai suficient.

A continuació, Paco Roca va comentar que a pesar dels anys que han passat des que va publicar “Arrugas”, està encantat de que es difonga i es continue parlant d’ella pel tema de la vellesa. De les altres peces que s'exposen va dir que es podien veure algunes coses inèdites o que van eixir de forma diferent en l'àlbum, i li va parèixer interessant mostrar eixos altres camins equivocats que va prendre per a triar un finalment, per al bo i per al pitjor.

 

El pròxim dimecres es presentarà el “Tró d’Avis 2012”

y es farà entrega del Guardó d’Or d’enguany
a l’historiador alzireny Bernat Montagud
 

La vicepresidenta de Cultura de La Malva va anar desgranant dia per dia totes i cadascuna de les activitats previstes, entre les que va destacar el dimecres, 8 de febrer, la presentació del Tró d’Avis 2012, el llibre de la falla, l’entrega del Guardó d’Or a l’historiador alzireny Bernat Montagud i el lliurament del VI Premi Malva de Poesia Satírica.

També, el dijous, 9 es farà l’acte de lliurament del Premi Malva Alzira de Poesia Infantil i la presentació de la guia didàctica “La historia la història mig en broma”, patrocinats per la regidoria d’Educació i elaborada per a treballar a l’escola el tema de les falles, el teatre i la història d’Alzira a l’escola. A continuació, La Malva Teatre Infantil estrenarà l’obra “L’illa: la història mig en broma”,d’Enric Lluch, inclosa dins la guia i que serà representada pels xiquets i les xiquetes del grup teatral de la Falla Plaça Malva.

El president de la comissió, José Miguel Carreres Mesto, va dirigir les seus paraules de salutació per tal d’agrair a totes les institucions i empreses que havien col·laborat, així com a tots els presents, la seua assistència.

El torn de parlaments el va finalitzar el regidor de Cultura, Carlos Correal, destacant el salt de qualitat que havia donat la falla en esta nova edició.

L’acte va ser presidit pel regidor de Cultura, Carlos Correal; el regidor d’Esquerra Unida, Ivan Martínez; la fallera major infantil d’Alzira, María Sanchis Fuster; el vicepresident de la Junta Local Fallera, Antonio Goig; les falleres majors de la Malva, Mari Carmen Casasús i Sharon Caballero i pels presidents de la comissió José Miguel Carreres i Daniel Giménez.

En acabar l’acte es va procedir a la inauguració al pati porticat de l’exposició, “Arrugas, de la viñeta a la pantalla”. Després es serviren els típics bunyols de La Malva amb una mistela.

Miguel Ángel Martínez

 
 
 

Declaracions de Paco Roca 

 

 

 


 

                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000002

                          
 .-000064                                                                                                                                  .-000012

                          
 .-000123                                                                                                                                  .-000021

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Bernat Montagud - 07/02/2012
Paco Roca debe ser un tipo extraordinario. Su exposición en el Claustro muestra el magisterio alcanzado por este ilustrador. Lástima que no se el lugar idóneo para sus trabajos. Felicidades a La Malva. No deja de sorprendernos. Un abrazo. Bernat.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal