Sábado, 18 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.252 Año: 18 Noticias: 46.061 Fotografías: 109.063 Comentarios de usuarios: 125.655
EL SEIS DOBLE
martes, 15 de noviembre de 2011
Clic en la foto para ampliar

Guanyadors i altres personalitats en un moment de l’acte
Ver imágenes de esta noticia
1

 Joan Carles Girbés: “La literatura valenciana està vivint un bon moment”

Ecos de l’últim lliurament dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira


 
 

Més de 700 assistents i representants del món de la cultura, la política, la cultura, l'educació, l'economia i del àmbit social van ser testimonis la nit de divendres passat del lliurament dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira. L’acte d’entrega dels guardons, com cada any, va estar precedit por un sopar en la Sala Rex Natura de la nostra ciutat.

Com ja informem en el nostre diari, l’escriptor Urbà Lozano ha sigut el guanyador del XXIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb La trampa del desig. El XVII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha sigut per a José María Seguí per Biotecnologia al menú. Manual de supervivència en el debat transgènic. El XIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta ha correspost a El somni d’una pàtria de paraules, de Josep Piera, mentre que el VI Premi de Poesia Ibn Jafadja l’ha guanyat Berna Blanch amb Pol·len. Tal com ja es va fer públic, el VI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira ha sigut per a Paco Romeu amb Iceberg, mentre que Joan Tortajada ha quedat finalista d’aquest guardó amb Trepes!. Raquel Ricart ha rebut el XVI Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil per A les mars perdudes, i Juan Emilio Gumbau, autor d’El viatge de Lluna a les muntanyes, ha estat guardonat amb el XVI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

L'acte va ser presentat per l'artista alzireny, Alex Gadea, i entre les nombroses personalitats que van assistir, cal destacar Ana Botella, delegada del Govern; Marta Alonso directora general de Patrimoni; Antonio Ariño, vicerector de la Universitat de València; Joaquín Azagra, vicepresident de la Fundació Bancaixa; Marta Hernandis, vicepresidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta; Javier Paniagua, director d'UNED a Alzira; Josep Gregori, titular d'Edicions Bromera i Manuel Pérez, president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

El vicerector de la Universitat de València Antonio Ariño considerà “que en estos premis literaris estan mostrant com és possible que distintes institucions que tenen interessos diferents puguen construir el nostre futur”.

Carlos Correal, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Alzira, en nom de l’alcaldessa, que no va poder assistir al acte, va dir entre altres coses que “tenim moltes coses en la nostra ciutat per a sentir-nos satisfets, però una de elles és Bromera, una editorial que passeja el nom d’Alzira per tot el mon”.  

Urbà Lozano, guanyador del XXIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, manifestà a El Seis Doble que “he volgut amb la meua novel·la comptar una història que plasmara qualsevol tipus de desig, sexual, de poder, de llibertat… i a partir d'ací vaig començar a enllaçar històries, moltes d'elles autònomes, incloses dins de la narració, per a al final complementar-se unes amb altres i finalment encaixar en el resultat final”.

Per la seua part, Joan Carles Girbés, director de publicacions de Bromera es mostrà content, des del punt de vista literari, “per la gran qualitat de les obres que han guanyat en cada una de les modalitats. A més, són autors que mai havien publicat amb nosaltres. El fet de que tots els premiats siguen valencians és significatiu del bon moment que viu la literatura valenciana en l'actualitat”

Per a Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera, “estos vint-i-cinc anys de Bromera signifiquen experiència, poder mirar arrere i veure les coses que has fet, des d'este punt de vista sincerament em sent orgullós, sobretot de les grans amistats i persones que he conegut. Sens dubte, sense Bromera, jo no seria tan ric en coneixements, plaers i afectes”.

Miguel Á. Martínez
 
  
 

Lliurament dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2011 


 

 

Herboristerías en Alzira    Informática en Alzira    Salones de banquetes en Alzira
 
Hornos y Pastelerías en Alzira    Moda (tiendas de ropa, confección...) en Alzira

 


 

                            

  .-000121                                                   . -000122            
.-000124

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

D.Azcutia - 15/11/2011
Estos chicos también se han olvidado de que la sociedad valenciana es bilingüe, que el castellano tambien es tan valenciano como el propio valenciano, pero ellos no se enteran, unos porque eliminan competencia comercial, los otros porque se aseguran canapés y festorros y los demás, porque es la única forma de salir en la foto y lucir palmito.
Solo les falta decir aquello de ¡viva la madre superiora!, mientras miran dulcemente a nuestra alcaldesa y a la fundación pagana.
Jordi - 15/11/2011
uns premis dignes, enhorabona
pagana - 15/11/2011
D.Azcutia, dificil lo hubieran tenido de mirar a la Alcaldesa, ya que ni en el ciclo de conferencias ni en la entrega de premios se le vio el pelo. Estara haciendo votos para quedar bien con Fabra y Rajoy , haber si le dejan ser diputada. Azcutia, los premiados puede que fueran invitados pero la mayoria de los asistentes se pagaron la cena.
Pere Peres - 15/11/2011
D.Azcutia, veig que continues sense fer una a dretes, a cada comentari t'estaques en un ridícul més gran que no l'anterior. Ara resulta que el sopar de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira va ésser, segons la teua cervellada talla XXS, un acte de besamans cap l'Alcaldessa i, algun dels que hi assistiren ve a dir-te que la Bastidas ni aparegué per allà - ni està ni se li espera, en pensarien molts-
També sembla que el güelo t'haja tret huí a passejar i per això fas això de copiar i pegar les paraules que acaba d'amollar en un altre fil envers el bilingüisme de la societat valenciana. L'acòlit ha de quedar bé amb el senyor rector, clar que sí.
Per cert, veig que el meu darrer comentari envers l'ús de la minúscula en el teu nick no t'ha passat desapercebut i has représ la majúscula. No et confies, determinades formes de burrera no es corregeixen amb la caligrafia.
baphomet - 15/11/2011
Pere Peres, no és cert que Azcutia no en fa una a dretes: Les fa totes.
David - 15/11/2011
felicitats a Bromera per estos Premis Literaris....
D.Azcutia - 16/11/2011
Pere Perez
Total que tu eres de los pringaillos que pagaban la cena de todos los demás, te incluiremos en el grupo de los " es la única forma de salir en la foto y lucir palmito".
La alcaldesa paga (pero no de su bolsillo), Bancaja paga, Bruguera paga, pero todos ellos recogen sus réditos de otra forma mucho más sibilina, vosotros porque es la única forma de codearse con gente de la cultura y de diferente estatus social.
Pero como dicen, "sarna con gusto no pica"
Pere Peres - 16/11/2011
Res D. Azcutia. com diu baphomet les fas totes a dretes però no n'encertes cap. Mai no hi he assistit a eixe sopar. Les corbates em fan al.lèrgia. Sovintetge més el bar de Toni el Coixo i m'apanye amb un entrepà de qualsevol cosa i un parell de cervessotes.
Sóc conscient de que aquests comentaris no tenen res a veure amb la notícia però ja ho deia Fuster. "quan el nostre interlocutor és un im.... tenim la sensació d'estar fent el ridícul" Doncs això mateix.
ADMINISTRADOR - 16/11/2011
Per favor, intenteu no eixir-se del context de la notícia. Per a altres temes, teniu l’oportunitat d’enviar una carta al director per a iniciar el fil de debat que considereu oportú. Gràcies.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal