Sábado, 18 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.252 Año: 18 Noticias: 46.061 Fotografías: 109.063 Comentarios de usuarios: 125.655
EL SEIS DOBLE
jueves, 6 de octubre de 2011
Clic en la foto para ampliar

Carlos Correal i Joan Carles Girbés este matí en la presentació
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5

 S’ha presentat este matí la XXIII edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

135 originals es presenten enguany - El XVII Cicle de Conferències aborda els límits de la llibertat i la creativitat


 

 

                .-000025
 

L’Ajuntament d’Alzira i Edicions Bromera  han presentat hui, en l’Auditori de la Casa de la Cultura d’Alzira, els Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2011  que es lliuraran l’11 de novembre pròxim.

D’una banda, s’ha donat a conèixer el programa d’activitats del Cicle de conferències 2011, que enguany arriba a la XVII edició. D’altra banda, s’ha valorat la participació, ja que, un any més, els Premis Literaris Ciutat d’Alzira han consolidat el seu prestigi amb una quantitat elevada d’originals presentats.

Han intervingut Carlos Correal, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, i Joan Carles Girbés, director de publicacions de Bromera.

 

135 originals opten als 82.000 €

de dotació global del certamen

 

A la XXIII edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira s’han presentat un total de 135 originals, que opten als 82.000 € de dotació global del certamen. Es tracta d’un índex de participació molt elevat –que s’ha mantingut els últims anys–, la qual cosa confirma la rellevància social i cultural d’aquest esdeveniment literari, que fomenta la producció literària en la nostra llengua des de fa vint-i-tres anys.

Amb un total de 17 originals presentats, el guardó més veterà, el XXIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira –dotat amb 18.000 € per l’Ajuntament de la localitat– és un dels que més expectació desperta, tant entre els participants com entre el públic en general. Al XVI Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil, amb la mateixa dotació per part de la Fundació Bancaixa, opten 13 originals, quasi el doble que en l’edició anterior.

De la seua banda, 8 han sigut les obres presentades al XVII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General –dotat per la Universitat de València amb 18.000 €– i 10 els originals que opten al XIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, que la Mancomunitat dota amb 10.000 €. Pel que fa al XVI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que Edicions Bromera patrocina amb 4.000 €, s’hi han presentat 22 originals. Al VI Premi de Poesia Ibn Jafadja, que la UNED dota amb 6.000 €, s’han presentat 17 obres.

 

El proper 11 de novembre serà el tradicional sopar literari

 

Els guardons de totes les modalitats es lliuraran el proper 11 de novembre en el tradicional sopar literari. Com és habitual, el nom dels guanyadors de les modalitats de narrativa infantil i juvenil s’anunciarà una setmana abans, concretament, el 4 de novembre.

A més, durant la passada edició dels Encontres de Teatre a l’Estiu, es va donar a conéixer el nom del guanyador del VI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca –dotat amb 8.000 € per l’Ajuntament–, al qual s’havien presentat 48 originals, en la que ha estat la participació més elevada de tot el certamen. L’obra guanyadora, Iceberg, de Paco Romeu, és una comèdia dramàtica que comença amb un inexplicable assassinat ocorregut el 2009, encara que el cos principal de l’obra ens situa en una nit d’abril del 1994, quan una confusió trivial, l’alcohol, les drogues i l’herència emocional dels personatges acaben desencadenant una vertiginosa caiguda als inferns. El jurat va distingir també com a finalista l’obra Trepes!, de Joan Tortajada, que mostra la lluita de poder i ambició de cinc directius d’una empresa per assolir el càrrec de director general.

 

El XVII Cicle de Conferències començarà el 18 d’octubre

 

Dins dels Ciutat d’Alzira 2011 es desenvoluparà el XVII Cicle de Conferències, que comença el 18 d’octubre. Sota el títol «Llibertat i creativitat: entre el dubte i la certesa», les diferents ponències abordaran els límits de la llibertat i la creativitat humana, davant dels últims descobriments biològics i neurològics. A més, també es farà ressò d’algunes efemèrides, com ara l’Any Internacional de l’Alzheimer, l’Any Internacional del la Química, l’Any Teodor Llorente i els 25 anys d’Edicions Bromera.

 
Audios y fotos: Miguel Á. Martínez (El Seis Doble)
 
 
 
Audio de l’acte complet

 

 

 

Què són els Premis Literaris per a Bromera?

Resposta de Joan Carles Girbés,

director de publicacions de Bromera

 

 

 

Què són els Premis Literaris per a l’Ajuntament d’Alzira?

Resposta de Carlos Correal, regidor de Cultura

 

 


 

                           
   .-000037                                        .-000038                                            .-000000                                                       

                            
        .-000041                                        .-000042                                                 .-000104                                                .-000044


 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal