Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
jueves, 6 de agosto de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Partit Popular d'Alzira vota en contra de la moció presentada pel bipartit alzireny en la qual demanaven la defensa de l'ús del valencià (per a ells català) en l'administració pública

Per considerar-la un autèntic atac a la llengua valenciana


._000691
._000585 

._000351

La moció presentada per Compromís i PSOE en el ple de l´ajuntament d´Alzira del mes de juliol ve motivada pel rebuig del Tribunal Suprem als recursos de la Generalitat i el sindicat STEPV contra la resolució del TSJ, entorn al decret dusos del valencià en ladministració i que ha ficat en peu de guerra a totes les institucions i partits polítics partidaris de fer desaparèixer al valencià com la llengua dels valencians tal com diu el nostre estatut d´autonomia.

En la defensa de la moció l´alcalde de la nostra ciutat va arribar a vanagloriar-se d´ haver sigut President de l´entitat Escola Valenciana, entitat  que encapçala la defensa de la unitat de llengua entre el valencià i el català.

Tot ve provocat per l´acord de cooperació per a una normativa inclusiva i unitària que l´Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha aprovat i signat junt amb l´ Institut d'Estudis Catalans i la Universitat de les Illes Balears que subordina una inferior llengua valencià” a una superior llengua catalana”, i que contradiu la Llei de Creació de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), fins al punt de trencar el consens que fins  hui, existia dins de l l´Acadèmia i que ha fet que alguns acadèmics hagen votat en contra o s'han abstingut i també hi ha hagut un vot particular expressament contrari a l’acord.

Cal recordar que en el Preàmbul de la Llei de Creació de l´AVL es diu que “ L´ent es basarà en la tradició lexicogràfica i literària i la realitat lingüística genuïna valenciana”. Des del Partit Popular  lamenten que una institució que es va presentar en 1998 a la societat valenciana com una entitat de consens, a on estarien representades totes les sensibilitats, i que permetria superar el conflicte lingüístic valencià, en estos últims anys ha caigut en el sectarisme, fins i tot anar en contra de la seua pròpia Llei de Creació.

S´ha trencat un consens per part dels responsables de la Política Lingüística valenciana actual amb la imposició en l´Administració d´uns criteris lingüístics elaborats amb un esperit que exclou a una part important del valencià genuí. La direcció General de Política Lingüística està fent que  d´una manera dogmàtica en els documents oficials de la Generalitat Valenciana impere un model lingüístic artificiós, abandonat feia molts anys, per inservible i estranys als valencianoparlants. Ha fet que torne la censura lingüística, efectiva i real en l´Administració, marginant paraules i expressions genuïnes valencianes en favor de les més pròpies del català occidental, estranyes al  valencià.

Esta situació del valencià en la Comunitat Valenciana, és la que aprofiten institucions com Escola Valenciana i partits polítics com Compromís i PSOE per a  propagar falsedats com que el Tribunal Suprem ha prohibit que el govern valencià es dirigisca al govern català en valencià, quan el que ha fet és demanar que no ho faça a soles en valencià(per a ells català).

Caldria recordar que una de les bases de la democràcia és complir amb les lleis i això pareix que quan no és del seu grat  no va amb ells.

Per  estos motius el Partit Popular d´Alzira va votar en contra d´una moció que el seu fi no era altre que alterar la convivència entre els valencians i que suposa un atac frontal a la nostra llengua “el valencià”.

Partit Popular d’Alzira

 

._000575

._000718

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 06/08/2020
“[…] partits polítics com Compromís i PSOE per a propagar falsedats […]”
¿Pero no os da vergüenza acusar a otros de propagar falsedades?
3 de abril: Los concejales del PP de Alzira reducirán su sueldo para destinarlo a ayudas municipales por la crisis del COVID-19
"Hay que predicar con el ejemplo [...]. En palabras de nuestro portavoz y presidente local, José Andrés Hernández: Si gran parte de la ciudadanía ha visto mermados sus salarios, nosotros no podemos ser menos”.
¿Eso no es propagar falsedades? Sí, lo es. Porque habéis mentido, sois unos mentirosos… os dio una subida de chulería y ahí que soltáis eso… vosotros, los “defensores de las raíces cristianas” atentando contra el octavo mandamiento: No darás falso testimonio ni mentirás.

“Suposa un atac frontal a la nostra llengua “el valencià”
Es curioso que solamente os acordéis de ‘vuestra lengua’ cuando la utilizáis para hacer política; porque salvo eso, todas las notas de prensa las escribís en castellano, ¿cuál es, entonces, vuestra lengua?
Español - 06/08/2020
El sueño de el partido político compromis, es que toda la Comunidad Valenciana en un futuro hable el Catalán.
Me lo demostraron cuando en el parque Pere Crespi pusieron una película para niños en catalán.
Respeto los ideales de cada uno, pero no me parece bien que se quiera adoctrinar a niños.
Lo mejor de todo es que ningún partido político lo ha denunciado.
Respecto a lo de mentir, todos los partidos políticos mienten cuando les interesa, osea siempre.
Yo no creo en ningún político. Me dan gases cuando los oigo hablar.
Por lo demás el alcalde está haciendo labores para el pueblo que no se hacían desde hace años.
Si quereis fomentar la lengua, que sea la de nuestra tierra, el VALENCIANO.
Señores de compromis sigan soñando con que hablen en la C.V en catalán, en eso se quedará, en un sueño.
Alzireña - 06/08/2020
Benito.pero tú escribes en castellano.
Y ya está bien de tanto adoctrinamiento del catalán.
SOM VALENCIANS.
La gente de Compromis que se marche a Cataluña pero YA!
Benito - 07/08/2020
Alzireña, ¿qué quieres decir con que yo escribo en castellano? Porque esa obviedad imagino que tendrá otro significado aparte de lo evidente.
Eso del adoctrinamiento es una estupidez, una soberana estupidez.
Cervantí - 07/08/2020
Aleshores Benito el que tens que fer és llegir en valencià les aventures del Quixot i el seu fidel Sanxo Panxa i sabràs apreciar les finors i les excel·lències de la nostra llengua mare. Mentrestant deus estar en silenci.

Benito - 07/08/2020
Cervantí, ni alashoras ni aloshoros. Leer, según tú, el Quijote y su fiel escudero Sancho Barriga en valenciano es como escuchar a Mozart interpretado por una charanga fallera.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal