Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
viernes, 17 de enero de 2020
Clic en la foto para ampliar

Foto: El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 La flama de les fogueres de Sant Antoni porta 229 anys cremant a Alzira

Demà dissabte se celebrarà la processó dels animals que partirà des de l'església de Sant Joan


 .-000415
 Anit es van cremar a Alzira les tradicionals fogueres en honor a Sant Antoni del Porquet. Veïns de diferents barris de la ciutat van compartir en harmonia aquesta festa d'origen catòlic que serveix, entre altres coses, com a motiu de reunió i acostament. És costum cremar mobles vells per a complir amb la tradició que simbolitza “la crema dels dimonis que van temptar al sant durant la seua vida en el desert”.

No acaba ací la festa, perquè les mateixes brases de les fogueres són utilitzades habitualment per a rostir carn i compartir un sopar a peu de carrer. En 2020 es compleixen 229 anys de la recuperació d'aquesta festivitat a Alzira.

L'Ajuntament, com cada any, va cremar també la seua pròpia foguera en la Plaça Major, després d'un castell de focs d'artifici. Les festeres i festers de Sant Antoni van ser els encarregats de prendre la metxa que va iniciar la cremà, que va estar controlada en tot moment per efectius dels bombers.

Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja van vetlar en tot moment per la seguretat dels assistents i perquè tot poguera dur-se a terme sense cap incident.

Dema dissabte se celebrarà la processó dels animals, que partirà des de l'església de Sant Joan, acabant com sempre amb l'esperada arribada de les cavalleries a la pujada de l'Escoles Pies, tradició que es repeteix recordant el costum de salvar als animals en les zones altes de la Vila quan arribaven les pluges i el mal oratge. Per al regidor de Festes Xavi Pérez, "és una de les festes més antigues i tradicionals de la localitat i cal seguir donant-li suport per a la seua revitalització i manteniment molts anys més".

E6D

 

 

 

 

._000754

._000721

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasVarias

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal