Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 16 de enero de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El govern municipal presenta el pressupost de l'any 2020 i destaca que el mateix 'demostra la solvència econòmica de l'Ajuntament d'Alzira'

"S'han congelat tots els impostos directes (IBI, IBI rústic, IVTM, IAE) i s'ha reduït el deute públic"


._000599

L’alcalde, Diego Gómez, i el regidor d’Hisenda, Contractació i Recursos Humans, Albert Furió, han presentat en roda de premsa el projecte de pressupost municipal per a l’any 2020, que serà sotmés a debat i aprovació en ple extraordinari de la pròxima setmana.

L’alcalde ha començat l’explicació indicant que: “És un pressupost on els ingressos i despeses totals ascendixen a 40.272.382,34 €, augmentant 1.462.373,63 € (3,76 %) respecte del pressupost de 2019. Dins d’un context complicat el 2019 per la falta de govern i de pressupost a Madrid i pel manteniment de la regla de gasto que implantà Montoro, proposem un pressupost que s’ha fet amb prudència en les previsions, solvent i amb un ajust més acurat dels ingressos i les despeses”.

 

 

Gómez ha continuat exposant les línies generals del projecte de pressupost per a 2020: “Pel que fa als ingressos, hem congelat els impostos, que suposen el major ingrés municipal, amb quasi 19 milions d’euros.” Quant a les despeses, l’alcalde ha incidit que “el govern de La Vila continua amb la seua aposta per les polítiques inclusives i les polítiques actives d’ocupació”.

A continuació, el regidor d’Economia, Hisenda i Joventut, Albert Furió, ha entrat més en detall en alguns dels aspectes més importants. Respecte als ingressos, “hem congelat tots els impostos directes (IBI, IBI rústic, IVTM, IAE). Este Equip de Govern està mantenint els serveis públics de l’Ajuntament sense augmentar la càrrega impositiva a la ciutadania el que suposa un esforç pressupostari”.

Altres aspectes que ha detallat és que s’han consignat les subvencions de la Generalitat Valenciana, concretament, de la Conselleria de Polítiques Inclusives,que suposen 3.900.000 € aproximadament, per a l’atenció social primària, i de la Conselleria d’Educació, amb 240.000 € per a les Escoletes Infantils.

Pel que fa a les despeses, Albert Furió, ha incidit en la reducció del deute públic que serà de quasi un milió d’euros, per tant, el deute es quedarà en acabar el 2020 en 4.478.313’63 € i amb només tres operacions de crèdit. Estes quantitats suposen una reducció del deute en un 75 % des del 2015.

El regidor ha comentat també que: “En les despesesles partides dedicades a serveis socials augmenten vora 200.000 €. Respecte a l’ocupació, els programes per al foment de l’ocupació, augmenten 500.000 €, quedant-se amb un total d’1.765.000 €”.

Furió ha finalitzat la seua intervenció indicant que “també hem augmentat en aquelles qüestions que, des de l’equip de govern considerem molt importants com són la cultura (amb la que hem augmentat pressupost però també qualitat i diversitat que ha tingut molt bona acollida), joventut, medi ambient, esports, sanitat i educació.”

Per a acabar esta presentació, l’alcaldeha explicat que les inversions previstes són per a anar finalitzant projectes ja començats, com són el Poliesportiu Fontana Mogort, Casal Jove i el nou edifici de la Policia Local. Tot i que la quantificació depén de les ajudes que puguen vindre de la Generalitat Valenciana, de la Diputació de València o del govern Central, inicialment hi ha una previsió d’1.200.000 €.

I, en resum de tot el que s’ha exposat, Diego Gómez ha manifestat: “El projecte de pressupost municipal per a l’any 2020 és un pressupost de continuïtat, fet amb prudència, que reforça l’estabilitat i la solvència pressupostària. En definitiva, presentem un projecte de pressupost ajustat i real”. 

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 


._000749

._000751

._000647
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Economía
PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal