Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
miércoles, 16 de octubre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 L'Hospital de la Ribera s'instrueix en tècniques de reanimació cardiopulmonar a pacients i professionals

S'estima que prop de 150 persones moririen a l'any a la comarca de la Ribera per una aturada cardíaca sobtada


._000678

._000675

L'Hospital Universitari de la Ribera s'ha sumat a la celebració del Dia Europeu de la Parada Cardíaca, que es commemora hui, dimecres 16 d'octubre, sota el lema "Tots els ciutadans del món poden salvar una vida".

Així, el centre sanitari d'Alzira ha col•locat en el seu vestíbul principal una taula informativa amb l'objectiu d'oferir als pacients, usuaris i professionals nocions sobre com dur a terme diferents tècniques de reanimació cardiopulmonar (RCP).

Per a això, professionals de la Comissió de Reanimació Cardiopulmonar (RCP) del Departament de Salut de la Ribera han utilitzat maniquins d'última genera-ció amb els quals han simulat parades cardíaques perquè les persones interes-sades aprengueren a realitzar estes tècniques en adults.

Segons dades de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC), al voltant de 30.000 persones moren cada any a Espanya per una aturada cardíaca sobtada. Així, pot estimar-se que prop de 150 persones moririen anualment a la comarca de la Ribera per este motiu.


Montajes Cebis - Diseño, montaje y suministro de cuadros eléctricos para el control de procesos industriales y fabricación de maquinaria de todos los sectores.   ._000543


Segons ha destacat Víctor Gascón, facultatiu de la Unitat de Cures Intensives i membre de la Comissió de RCP del Departament de Salut de la Ribera, "acci-ons com la celebració d'este Dia Europeu són necessàries per conscienciar la població sobre la importància que el coneixement d'unes nocions bàsiques de reanimació cardiopulmonar té per a la supervivència en el cas de ser testimonis d'una parada cardiorespiratòria ". En este sentit, Gascón ha assenyalat que "la reanimació cardiopulmonar permet mantenir l'oxigenació dels òrgans vitals quan la circulació de la sang d'una persona s'atura sobtadament".

"La població en general encara no està mentalitzada que, hui dia, és fonamental conèixer com es realitzen les comprensions toràciques i el funcionament dels desfibril•ladors automatitzats (DEA) que es troben en els llocs públics", ha afirmat Gascón.

Així, es calcula que més del 20% de les persones que moren a causa d'una atu-rada cardíaca podria haver sobreviscut si s'haguera aplicat immediatament un RCP bàsica i s'haguera utilitzat un desfibril•lador fins a l'arribada dels serveis d'emergències.

"S'estima que per cada minut en què es tarda a atendre una parada cardíaca, les possibilitats de sobreviure es redueixen un 10%, per això és essencial que una persona sàpiga actuar amb rapidesa, seguretat i eficàcia davant d'una maniobra de reanimació", ha destacat Víctor Gascón.

Hospital de la Ribera

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

._000580
._000674 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal