Viernes, 3 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.237 Año: 18 Noticias: 45.948 Fotografías: 108.939 Comentarios de usuarios: 125.614
EL SEIS DOBLE
viernes, 28 de marzo de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira reclama la gratuïtat de l’autobús urbà per a col•lectius vulnerables i millores en el servei

“La contracta venç enguany, costa 500.000 euros dels quals 100.000 són en concepte d’IVA: si fóra municipal això no s’hauria de pagar”



EU-Alzira reclama la gratuïtat de l’autobús urbà per a col·lectius vulnerables, com ara estudiants sense ingressos, aturats o jubilats amb una pensió mínima. Ivan Martínez, portaveu d’EU-Alzira, ha traslladat al govern municipal altres mesures: la millora de les línies en els polígons, com va aconsellar l’Agència Energètica de la Ribera; l’aprovació del pla de mobilitat, pendent des del 2009; i també la municipalització del servei, per a crear borses de treball.

En el ple passat es va cancel·lar el préstec d’1,4 milions d’euros que obligava a un pla d’ajust, en virtut del qual es va suprimir la promesa electoral del PP del transport públic gratuït, entre moltes altres mesures de copagaments.

Segons Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “des d’EU diguérem ja en el 2004, quan establí la gratuïtat total, i en el 2012, quan la Sra. Bastidas l’eliminà, que no era una mesura correcta ni l’una ni l’altra. I tornem a reivindicar la gratuïtat per a aquelles persones i col·lectius més vulnerables i que realment ara els fa falta: estudiants sense ingressos familiars; aturades i aturats; pensionistes que cobren una pensió mínima; persones amb dificultats de mobilitat que es veuen en una mala situació econòmica. Es fa en moltes ciutats.”

Des d’EU demanem millores en les línies. L’Agència Energètica de la Ribera ja va incidir de la necessitat de comunicar els polígons industrials, especialment el d’Albalat: ho demanaven els mateixos treballadors i treballadores. Per a Martínez: “suposaria més usuaris i més ingressos, es podrien arribar a acords amb les empreses per assumir una part del cost, seria econòmic per als mateixos treballadors, descongestionaria els accessos i a més reduiria la contaminació. A més a més, des del 2009 està redactat (i ben pagat) però no aprovat el Pla de Mobilitat d’Alzira, que hauria de contemplar totes aquestes millores.”

Tot açò es podria costejar municipalitzant el servei. La contracta venç enguany, costa 500.000 euros dels quals 100.000 són en concepte d’IVA: si fóra municipal això no s’hauria de pagar. Se subrogarien els treballadors (que ja eren empleats públics), i a més, per a nous serveis, es podria dur a terme una borsa de treball.

Conclou I. Martínez (EU-Alzira): “aquests aspectes i la seua aplicació pensem que s’haurien de discutir amb usuaris i treballadors. La llei de transports públics urbans de la Generalitat contempla que hi haja un organisme de participació ciutadana; no tenim en l’Ajuntament un consell municipal de serveis públics i, sols de vegades, es tracten en els consells de participació ciutadana on estan les Associacions de Veïns. El que proposem és que es dote de contingut aquest consell per debatre aquests temes de millores de l’urbà”.

EU-Alzira

 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 
 
 
 
 
 

 

                          
 .-000228                                                                                                                                 .-000079
                           
.-000179                                                                                                                                           .-000065
                           
.-000261                                                                                                                          .-000100




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal