Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.591
EL SEIS DOBLE
jueves, 20 de febrero de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira proposarà que l’Ajuntament s’adherisca al ‘Pacte d’alcaldes i alcaldesses. Compromís amb una energia sostenible local’ de la Unió Europea

“Per la qual les ciutats es comprometen a establir mesures per a combatre el canvi climàtic i reduir en un 20% les emissions de CO2 fins el 2020”



EU-Alzira proposarà al pròxim Ple que l’Ajuntament s’adherisca al ‘Pacte d’alcaldes i alcaldesses. Compromís amb una energia sostenible local’. Es tracta d’una iniciativa conjunta de la Unió Europea i les entitats locals, per la qual les ciutats es comprometen a establir plans i mesures per a combatre el canvi climàtic i reduir en un 20% les emissions de CO2 fins el 2020.

Aquest pacte consisteix en el compromís de les ciutats i pobles que s’adheriren a aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de gasos contaminants per mitjà d’actuacions d’eficiència energètica i la utilització de fonts d’energia renovable. Diverses ciutats valencianes l’han signat ja, com ara: Vinaròs (en el 2012), València (2009), Alcoi (2010), Elx (2010), Oriola (2011) o Elda (2012)

Els objectius concrets dels plans d’acció i mesures que haurà de prendre l’Ajuntament, i que s’hauran d’avaluar i supervisar cada dos anys, són l’adopció de programes d’estalvi i eficiència energètica en àmbits com el transport urbà, les infraestructures municipals o l’edificació, a més de la promoció de fonts d’energies renovables. A més a més, es tracta de desenvolupar aquest sector econòmic de l’economia verda.

Amb aquest Pacte l’Ajuntament haurà d’assumir les propostes de la UE, que es compromet a reduir les emissions de CO2 en un 20% fins l’any 2020, incrementar un 20% l’eficiència energètica i aconseguir que un 20% del subministrament energètic procedisca de fonts renovables.

Això no obstant, des d’EUPV-Alzira lametem que ni tan sols l’Ajuntament s’haja adherit a la Xarxa de Municipis Valenciansa sobre el Canvi Climàtic (promoguda per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que presideix la mateixa Sra. Bastidas) ni la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima (de la Federació Espanyola de Municipis), que ja obligaven a complir a les poblacions membres amb una sèrie de mesures de bones pràctiques ambientals.

Per a EUPV, el desafiament de la crisi climàtica sols es pot abordar amb un plantejament global, integrat, a llarg termini i, sobre tot, basat en accions concretes i en la participació de la ciutadania.

EU-Alzira
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

En El Seis Doble Temático…

El senador del PP Francisco Granados tuvo una cuenta en Suiza con 1’5 millones de euros

Víctor Hugo Morales afirma que no relatará el próximo Mundial de Brasil

 
 
 


                          
 .-000228                                                                                                                                 .-000079
                           
.-000179                                                                                                                                           .-000065
                           
.-000261                                                                                                                          .-000100

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pere Peres - 20/02/2014
Companys d'EU i Compromís, recordeu que alguna cosa sí que ha fet l'Ajuntament d'Alzira per lluitar contra el canvi climàtic: el cotxe de titularitat municipal a disposició de l'Alcaldessa és d'aquests híbrids gasoil-elèctrics. Una manera ferma i decidida de lluitar contra l'escalfament i el desglaç dels casquets polars a conter del contribuïent.
Salutacions

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal