Lunes, 13 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.247 Año: 18 Noticias: 46.024 Fotografías: 109.025 Comentarios de usuarios: 125.643
EL SEIS DOBLE
lunes, 17 de febrero de 2014
Clic en la foto para ampliar

Falla Sant Joan, esbós de l'any 1940
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

 La falla Sant Joan d’Alzira celebrarà el seu 75 aniversari recordant el primer exercici d’aquesta comissió

“La falla està integrament construïda de cartó, fusteria i ninots vestits a l’antiga manera”



Enguany es compleixen 75 anys de la fundació de la Falla Sant Joan. Este fet tingué lloc en novembre de 1939. Un grup de joves alzirenys varen fundar esta falla. Ells eren els germans Francisco i Ernesto Benedito, Pompilio Gisbert, Ricardo Marín, José Vila, Joaquín Ríos i el seu germà, mon pare, l’inspirador de la idea, Ignacio Rios Magraner.

Com a homenatge a estos set joves, i en especial al que em donà a mi la vida és pel que enguany gustosament he volgut participar, en companyia de les meues germanes Eva i Marian, i d’un grup de persones que m’han ajudat, com l’artista faller Vicent Piera, l’amic i poeta satíric alzireny Toni Lluís Martínez; i Rosana Peris i Vicenta Catoira, que han confeccionat la vestimenta dels ninots, construint i fent donació a la Falla Sant Joan, del monument basat en aquella primera falla. El que veurem estes falles a la replaceta de Sant Joan, serà una reproducció des d’una perspectiva actual, de la primera falla, que l’any 1940 es va plantar en Sant Joan. La falla està integrament construïda de cartó, fusteria i ninots vestits a l’antiga manera, garantia d’una cremà neta i sense poliuretans. 

Per tot açò, vull, com artista del monument i com a President honorífic d’este esdeveniment convidar-vos a assistir als actes de plantà del monument faller que tindran lloc de la següent manera:

Dia 15 de març dissabte: A les 07:00 hores del matí, trasllat de la falla, des del magatzem ubicat al número 13 del carrer Pintor Andreu, acompanyats amb dolçaina i tabalet, i carregada pels mateixos fallers de la comissió fins a la replaça del carrer Sant Joan, ubicació tradicional de la falla, seguint l’itinerari pel carrer Barri Santa Caterina, seguint per Piletes, fins el carrer Sant Joan. I plantà del monument pels sistemes antics del tombe i el cavallet

Dia 16 de març diumenge: Acabament i ubicació dels ninots, gespa, etc.

L’esperit de la celebració és realitzar la plantà i el desenvolupament íntegre del monument recuperant les formes més genuïnes de la festa per commemorar les Noces de Platí de la comissió de Falla Sant Joan, que és la que més monuments ha plantat en Alzira, i la degana de les que actualment planten falla, per historial continuat i per recompenses assolides.

Ignacio Ríos Aranda

President d’honor del 75 aniversari de la falla Sant Joan

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

En El Seis Doble Comarcal…

Los pesticidas y la escasez de agua amenazan la biodiversidad del río Júcar

Europa premia amb 1.500 euros al millor guió original en anglés sobre Protecció Civil

Polinyà de Xúquer aprova el seu primer Pla d'Ocupació Local per als anys 2014 i 2015

 
 
 
 
 
 
 
 

 

                              
.-000219                                     .-000019                .-000081                                               .-000151

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Mascarell - 19/02/2014
Me agrada la idea de retornar al cartón, madera y papel. Ademas, mencionar esa falla es mencionar el inicio de las fallas en Alzira. y como recordar al Don Francisco LLacer, un gran poeta, un gran maestro que fue en mi educación en la Antiga Academia Jucar. felicidades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal