Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 29 de abril de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7

 EU - Alzira denuncia l’estat d’abandó del barri del Torretxó i reclama mesures a l’equip de govern

“Alguns dels solars son propietat de l’Ajuntament, eren cases que es van assolar fa més d’una dècada i sobre les que ja no s’ha actuat”


 
.-000194

El col·lectiu d’EU-Alzira denuncia l’estat d’emergència social i d’abandó en què es troba el barri del Torretxó. En primer lloc, reclamem mesures de neteja per la situació d’insalubritat d’alguns dels solars propietat de l’Ajuntament, que eren cases que es van assolar fa més d’una dècada i sobre les que ja no s’ha actuat. Al mateix temps, s’hauria de vigilar el compliment de l’ordenança dels animals de corral i buscar-los una ubicació lluny de les vivendes.

De la mateixa manera, des d’EU exigim posar en marxa projectes a mitjà termini que puguen traure el barri del seu estat d’abandó, i que es compte amb un Pla d’Actuació Específic:

És necessari, en front dels retalls pressupostaris de l’Ajuntament, que es realitze un pla específic de la policia local, i altres cossos de seguretat, per actuar sobre el barri.

És també imprescindible estendre i desenvolupar algunes de les actuacions des de serveis socials que es fan a l’Alquerieta, amb recursos i mitjans suficients.

No menys important, cal posar en marxa una planificació urbanística que integre el barri en la ciutat. En particular, tant la part alta com un replantejament més amunt de l’Avinguda Pare Pompili. Projectes esbossats en el seu dia, però que, amb l’expansió urbanística a Tulell o a l’Hort de Galvañón, quedaren abandonats, sent que l’Alquerieta o el Torretxó eren més prioritaris.

D’igual manera, cal un pla d’immigració, que no hi ha per a Alzira, que permeta seguir i realitzar actuacions d’integració sobre aquests col·lectius.

Per a poder fer-ho efectiu, s’ha de comptar amb el conjunt del veïnat i amb la implicació de les diferents regidories i de totes les administracions públiques, no sols de l’Ajuntament.

EU - Alzira


 

              
.-000045                                                              .-000024



El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Visent - 29/04/2013
EU com sempre descubrint Amèrica
Santi - 29/04/2013
Per què no fiquem en el Torretxó un camp de golf?
Nano - 29/04/2013
Iván, ¿no tienes faena?
Benito - 29/04/2013
Vaya, vaya, ¿Y Robin Hood no sabía que en el Torretxó hay solares del Ayuntamiento? Si, supuestamente, tanto le preocupan los desahuciados bien que podría haber utilizado esos solares para construir casas y no esperar tanto.
De todas formas, no creo que al Ayuntamiento le importe nada esta zona; las fotografías hablan por sí solas.
Hayack - 29/04/2013
¿No es este el trabajo de un concejal nano? Solo falta que preguntes si el trabajo de un fotógrafo es hacer fotos... Manda gónadas.
Pau Pou - 30/04/2013
Vaig passar part de la meva infantesa jugant pels carrers Linx, Teixó i Àguila. Era un barri tranquil construit per valerosos treballadors inmigrants castellans i andalusos, els veïns coneixien aquells carrers com El Gurugú per recordar una mica al Mont Gurugú on s'assenta la ciutat de Melilla --he dit que bona part dels seus veïns procedia del sud-- No recorde com va ésser que aquells carrers començaren a degradar-se amb l'arribada de la droga al detall --allò que en castellà en diuen "al menudeo"--. La seva població fundacional va anar desapareixent i s'aconvertí en allò que Marc Augé segellà com un "no-lloc" o, si voleu, una mena de Territori Comanxe on de totes totes valia la pena no endinsar-s'hi.
Fa una bona colla d'anys que no he tornat per allà dalt pero ara, en veure aquestes fotografies, el seu aspecte de Beirut després de la batalla m'ha semblat decebredor. Ara i ací tenim l'eixemple de en que es pot aconvertir un barri --un tros de la ciutat-- quan el seu ajuntament vol deixar-lo morir per no estar capaç de trobar solucions als seus problemes. La proposta, el valor i l'atenció d'Ivan i el col.lectiu d'EU em sambla encomiable. Llàtima que s'hagi arribar tard.
Visent i Nano. Es pot ésser més miserable i covard? Hi ha possibilitat d'això?

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal