Sábado, 18 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.252 Año: 18 Noticias: 46.061 Fotografías: 109.063 Comentarios de usuarios: 125.655
EL SEIS DOBLE
jueves, 18 de abril de 2013
Clic en la foto para ampliar

Diego Gómez
Ver imágenes de esta noticia
1

 Compromís per Alzira sol•licita a Bastidas que planifique els projectes immediats per a la ciutat per crear ocupació

Diego Gómez: “Pensem que amb els diners d’Europa i Govern Central hi haurà recursos per a invertir i en especial per a crear ocupació per a la joventut”


 

m#iguelelectrodomesticos20121214

En els anys 2009 i 2010, quan es crearen els dos Plans E estatal i el Pla Confiança autonòmic, els departaments municipals hagueren de treballar “a destall” per tal de presentar els projectes que es podien incloure ja que els terminis eren curts per a fer efectiva la inversió estatal o autonòmica. Com s’està demostrant, alguns d’eixos projectes no han sigut els més idonis per a millorar la nostra ciutat, o s’ha vist que la Generalitat no ha fet front a les seues obligacions de pagament i algunes de les obres es troben paralitzades –llavador de l’Alquerieta, centre social de Les Bases.

Per a evitar aquesta “improvisació”, Compromís per Alzira pensa que cal tindre clares les prioritats d’inversions a la ciutat i treballar en les mateixes. Estem en uns moments difícils on les inversions en infraestructures estan baix mínims. Però aixó hem de tindre preparats els projectes per a que, en un futur, tant per la via municipal o per altres administracions es puguen fer realitat.

 

Diners de Europa

Al mateix temps es imprescindible que els projectes estiguen enfocats a combatre la desocupació, més concretament l’atur juvenil. Al respecte, des de la Unió Europea s’han adonat del problema actual i futur de la desocupació juvenil. Per aquest motiu, ha creat la Garantia Juvenil que va a destinar 10.000 milions d'euros que encara estan disponibles per als vuit països de la UE amb les taxes de desocupació juvenil més altes, entre ells Espanya, per a sufragar subsidis de creació d'ocupació, formació professional i prevenció de l'abandó escolar. Arrel d’això, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social desenrotllarà la "Estratègia d'Empreniment i Ocupació Jove 2013-2016".

 

Projectes de formació joventut

Compromís per Alzira considera que, a nivell municipal, cal aprofitar aquests recursos i, aprofitant el treball que puga desenvolupar IDEA en aquest sentit, que el major número de joves de la nostra ciutat es vegen beneficiats, benefici que retornarà a la ciutat. Anant a allò concret, aquesta teoria es podria plasmar en projectes de formació d’Escoles Taller, Cases d’Ofici, Tallers d’Empleo, etc., que repercutiran, una vegada acabats, en la millora de les dotacions de la ciutat.

 

Propostes d’inversions per Alzira

Per exemple, es podria apostar pel turisme ambiental a la finca municipal del Racó de les Vinyes. Per una part, la rehabilitació dels edificis de la Casa Nova de La Murta com a centre de recepció, el Corral de la Solana com a museu etnològic, Forns de Calç, etc., es podrien fer tallers de construcció i rehabilitació contemplat en dos projectes: Un dedicat a l’ús recreatiu (reconversió de cítrics a zona lúdic forestal- com és el cas de l’Hort de Soriano a Carcaixent) que restaria pressió al cor del Paratge Natural de La Murta; i que seria compatible amb un altre de càmping-caravaning incloent-lo a l’oferta turística municipal. A més, aquesta finca està dotada d’infraestructures de llum, rec automatitzat a degoteig cosa que facilitaria la inversió inicial.

També es podria incloure a aquesta formació la realització de tasques de millora i manteniment dels centres escolars públics de la ciutat.

Una altra proposta seria augmentar l’oferta de les infraestructures al Poliesportiu Municipal Jorge Martínez “Aspar” amb un passeig i un moll per al foment de la pràctica de piragüisme, kayak o la pesca.

Amb propostes com aquestes, no només s’aconsegueix l’objectiu de formar als i les nostres joves sinó que s’afegeixen alternatives d’ocupació i d’esbarjo a la ciutat.

 Tot açò queda reflectit en una moció que el grup municipal de Compromís per Alzira va a presentar per tal que els departaments municipals amb els tècnics de l’àrea d’urbanisme al front, atenent a les necessitats i carències de la ciutat, realitzen un llistat dels diferents projectes susceptibles d’inversions (centres escolars, instal·lacions esportives, instal·lacions culturals i turístiques, equipaments, etc.) i que, atenent els projectes enfocats a combatre la desocupació a la nostra ciutat i, més concretament l’atur juvenil, l’Ajuntament d’Alzira sol·licite a la Generalitat Valenciana projectes de formació (ETCOTEs- Escoles Taller, Cases d’Ofici, Tallers d’Ocupació, etc.).

Diego Gómez

Portaveu Compromís per Alzira



                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000147                                                                                                                                 .-000120

                          
 .-000123                                                                                                                                  .-000188

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaEmpleo
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Els diners que vindran d'a on??? - 18/04/2013
Ja era hora que estos de Compromís digueren alguna cosa en sustancia, per que quina legislatura a la bartola porten... Pero per a una que digüen... Els diners que vindràn d'Europa y del govern d'Espanya?... En sèrio, què heu fumat quan s'heu possat cara al teclat?
viejo - 18/04/2013
Creo que las buenas intenciones no aportan soluciones, si realmente van a llegar dineros europeos para la creacion de empleos, deberemos de encontrar unos lugares comunes de encuentro que nos indiquen cual es el camino a seguir.
Las opciones se pueden simplificar en:
(A) .- ¿Se queda el dinero el ayuntamiento y decide donde invertir nuestro dinero para crear empleo?.
(B).- ¿Ayuda el Ayuntamiento a las empresas que creen empleo?.

Vista la incompetencia manifiesta de los poderes publicos municipales en la creacion de empleo, de las obras innecesarias que han realizado con nuestros impuestos y del nepotismo y manipulacion de las contratas municipales, mi opcion es clara, "Ayudar a las empresas que creen empleo con dinero y con reduccion de impuestos a las nuevas empresas".
Hay que dejar que creen empleo los que saben crearlo y los ayuntamientos a lo suyo, que es vigilar el destino de nuestros impuestos y mejorar la vida ciudadana.
Rosa10 - 18/04/2013
Sí, viejo, los dineros para quien crea empleo. Los 6 millones de parados (el millón largo en el bienio negro de Rajoy y los dos y pico en el pozo de la era Zapatero) son producto de las Administraciones Públicas. Claro, claro. La alta clase empresarial es una máquina... de destrucción del tejido productivo para especular y de echar trabajadores.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal