Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
martes, 26 de marzo de 2013
Clic en la foto para ampliar

Ivan Martínez
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU proposa que Alzira compte amb un Defensor dels Veïns

“Que vetlle pels drets dels veïns en relació amb els serveis municipals”



En aquest sentit, EU proposa a l’Ajuntament la figura del Defensor o Defensora dels Veïns per a la defensa dels drets dels ciutadans en l’administració municipal amb total independència i objectivitat per a resoldre en el temps i la forma deguts les queixes, reclamacions o suggeriments que li formulen les veïnes i veïns d’Alzira respecte dels serveis municipals i la millora de l’administració local.

Des d’EU - Alzira fem notar que aquesta figura està arreplegada en la Llei Valenciana de Règim Local des del 2010, però encara no ha sigut desenvolupada en la nostra ciutat. En canvi, altres municipis al País Valencià sí que disposen de Defensor del Veïns: Paterna, Alboraia, Potries... I també està arreplegat en la legislació europea i està present en altres comunitats autònomes. Seria l’equivalent a la Sindicatura de Greuges en la Generalitat Valenciana o el Defensor del Poble a nivell estatal.

Des d’EUPV d’Alzira entenem que el Defensor dels Veïns no hauria d’estar al servei de cap partit, per això proposem que siga triat entre els presidents de les Associacions de Veïns. Aquesta figura servirà per reunir i exigir informació, i transmetrà les propostes, les queixes i els suggeriments a la regidoria corresponent.

Des d’EU demanem que s’elaboren uns estatuts que ho regulen, es redacten models de reclamacions i s’establisquen els terminis de resposta, especificant la idoneïtat o el rebuig raonat a les peticions, temps d’aplicació de cadascuna d’elles en cas de ser acceptada, etc. I tot això ha de ser públic perquè els ciutadans puguen controlar la disposició política a escoltar-los i atendre’ls. De fet, en altres ciutats es pot accedir a tota la informació i les resolucions en els portals web dels ajuntaments.

Al mateix temps, des d’EU demanem, com arreplega la legislació, que es cree un consell municipal que servisca d’assessorament i supervisió del Defensor dels Veïns, al qual es done comptes periòdicament i en què estiguen presents entitats, partits, associacions i particulars de la nostra ciutat. En efecte, tot i que altres àrees de l’Ajuntament (promoció econòmica, participació ciutadana, educació o benestar social) sí que compten amb un consell municipal assessor, no existeix un com a tal per als serveis municipals (per a qüestions com l’aigua, el fem, l’autobús urbà, ORA, serveis informàtics, etc.). De la seua activitat s’hauria de donar compte també al plenari de forma habitual.

Per a Ivan Martínez, regidor d'EU a l’Ajuntament d’Alzira: “La participació és un element clau en la transformació de la societat, un dret que tenim els ciutadans i les ciutadanes, no és una qüestió de mer tràmit. Per això, és l’administració la que té el repte, i l’obligació, de trobar els canals necessaris per a motivar i fer atractiva la participació dels ciutadans/es en els assumptes públics”.

Segons Martínez: “La participació ha d’entendre’s com un camí de dos direccions, d’anada i tornada, entre administració i veïns, i és imprescindible el diàleg, a la negociació i el treball en comú. Per aquests motius, cal un servei de recollida de reclamacions o suggeriments ciutadanes on aquests puguen fer efectiu el dret d’opinió i que al mateix temps comporte una immediata atenció o resposta per part dels serveis municipals. En definitiva, EU proposa crear mecanismes per acostar l’administració municipal a la ciutadania, i al mateix temps per millorar els serveis de la nostra ciutat i fer-los més eficaços i eficients.

EU - Alzira



Aire acondicionado y climatización en Alzira
    Ascensores y sistemas de elevación en Alzira

 
Análisis clínicos en Alzira    Asesorías y gestorías en Alzira    Bazares en Alzira
 
 
 
 
 


                           
        .-000153                                       .-000158                                                .-000172                                               .-000133


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialServicios Públicos

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Davies - 26/03/2013
Me parto¡¡¡¡¡¡¡ Si no cobra adelante, pero para que estais vosotros? Teneis poca cara.
Verbigratia - 26/03/2013
Yo personalmente estoy en contra de crear un nuevo cargo público cuando muchos de los que tenemos actualmente no sirven para nada más que para representar el dátil. Actualmente los ciudadanos y ciudadanas se dividen en dos bloques básicamente, los que votan al PP y los que no votan al PP. Para los que votan al PP ahí tienen lo que han votado, que lo sufran en silencio como las almorranas.

Y todos los demás, o se defienden ellos solos porque saben defenderse; o se animan a confluir con personas de sus mismos intereses y actúan en grupo interviniendo en público y ejerciendo sus derechos activos. Si esto también les parece mucho esfuerzo, pueden acudir a la oficina municipal del partido o colición en la oposición que más se ajusta a sus intereses y tratar de recabar su apoyo, todo lo demás son brindis al sol.

Para recabar las quejas de los vecinos que no quieran emprender cualquiera de los anteriores, siempre les quedará elseisdoble.

Hayack - 26/03/2013
Aunque estoy en parte de acuerdo contigo Verbigratia, a veces toda queja que se lleve de la mano de otra formación que no sea del PP ya se gana el voto en contra del PP. Por no hablar de que los primero que le sale es algo así como: "ustedes están politizando este tema".
No estoy de acuerdo, sin embargo, que una persona ya tenga que aguantarlo todo por haber votado al PP. Quizá se lo merezca, pero ningún ciudadano ha de quedar desasistido... Otra cosa es que la inutilidad de alguno de nuestros dirigentes haga inviable esta figura pues se convertiría en un sereno marcando las horas en mitad de la noche...
Pomponio Flato - 26/03/2013
Ara del que únic que ens han de defensar és l'Ajuntament d'Alzira. aquesta podrit.
Gafapasta - 26/03/2013
Es fundamental para esta ciudad contar con este cargo público. Porque esto supondrá una gran calidad de vida para todos los alzireños y alzireñas, que vivirán felices y comerán perdices. Y se acabarán los problemas, y aquí paz y después gloria. Ah, claro, olvidaba que estamos en la peor crisis de la democracia y no está el horno para bollos.

PERO hay algunos políticos que por lo visto lo han OLVIDADO COMPLETAMENTE.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal